Vainqueur: "Jullie zullen mijn beslissing begrijpen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 130 reacties
Vainqueur: "Jullie zullen mijn beslissing begrijpen"
Foto: © SC

William Vainqueur verbreekt zijn contract bij Standard via de beruchte 'Wet van '78'. "Ik zal binnenkort tekst en uitleg geven", laat de middenvelder alvast weten.

Het nieuws rond Vainqueur sloeg enkele uren geleden in als een bom op Sclessin. De 24-jarige Fransman, afgelopen seizoen nog één van de architecten bij de Rouches, verbreekt zijn contract in de Vurige Stede via de ‘Wet van ‘78’.

Nochtans heeft de middenvelder nog een verbintenis tot 2016 in Luik. De kans lijkt bovendien klein dat Vainqueur in België zal blijven. Er bestaat immers een akkoord tussen de Belgische eersteklassers om geen spelers te contracteren die op een dergelijke manier vertrekken bij hun werkgever. Eerder verbrak ook Benjamin Mokulu zijn contract bij Lokeren op een gelijkaardige manier.

Respect

Op Twitter laat Vainqueur alvast van zich horen. “Ik ben momenteel volop bezig met de procedure en wil vooralsnog niet reageren. Binnenkort zal ik tekst en uitleg geven.”

Voor de fans van Standard is het vertrek van de sterkhouder een nieuwe klap. “Ik respecteer de supporters van Standard, net zoals ik twee jaar lang van het Standard-shirt heb gehouden. Jullie zullen mijn beslissing zeker en vast begrijpen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties