Vanden Stock: "We zitten in een opbouwfase"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 79 reacties
Vanden Stock: "We zitten in een opbouwfase"
Foto: © SC

Anderlecht-voorzitter Roger Vanden Stock nam gisteravond na de oefenwedstrijd Knokke-Anderlecht de tijd om het te hebben over zowel inkomende als uitgaande transfers bij de landskampioen.

Met Dieumerci Mbokani (vertrokken naar Dinamo Kiev) en Milan Jovanovic (einde contract) zijn er al twee spelers die vertrokken uit het Astridpark. Ook Lucas Biglia en Cheikhou Kouyaté azen nog op een transfer.

“We zitten in een opbouwfase”, vertelt Vanden Stock aan de RTBF. “Na een cyclus van drie jaar worden de spelers ouder en willen ze andere oorden opzoeken. Dat zijn vaak voorkomende problemen. Maar het zal geen overgangsseizoen worden. Een voorzitter van Anderlecht moet verplicht elk jaar de ambitie uitspreken voor de beker, de titel en Europese kwalificatie te gaan.”

"Kern opbouwen zonder veel geld uit te geven"

Om die ambities waar te maken, moet paars-wit mogelijk wel nog enkele versterkingen halen. Maar dat is niet zo eenvoudig als het lijkt. “De transfers zitten muurvast. We moeten vaststellen dat dat in heel Europa zo is omdat er gewoonweg geen geld is. Ook wij ontsnappen niet aan die realiteit: we moeten onze kern opbouwen zonder al te veel geld uit te geven. Daardoor moeten we vooral afwachten en gebeurt er voorlopig niets op de markt.”

Niet iedere vertrokken speler moet echter vervangen worden volgens Vanden Stock. “We geven de tijd aan Cyriac om helemaal terug te komen. Verder hebben we ook vertrouwen in Vargas en Vanden Borre en is Armenteros een speler voor de toekomst. De enige speler die we écht moeten vervangen is Biglia, omdat hij op een sleutelpositie speelde”, besluit de voorzitter van paars-wit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties