Reportage Dupré, Deschacht en co. winnen Keizer Karel Cup

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Dupré, Deschacht en co. winnen Keizer Karel Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Deze editie van de Keizer Karel Cup zit erop. Uiteindelijk schoot Allstars Feestwinkel de hoofdvogel af. De ploeg met onder meer Xavier Deschacht en Frédéric Dupré won van de kampioen in het minivoetbal met 5- 3.

Sander De Graeve in Gent

Voor de finale was Frédéric Dupré erg voorzichtig. "We spelen tegen onze vrienden van Synergie Merelbeke, de kampioen in het minivoetbal van dit seizoen. Het wordt niet makkelijk, maar we gaan ons best doen. Dupré deed al vaker meer aan de Keizer Karel Cup. "Tijdens de zomer probeer ik altijd wat tornooien te spelen. De sfeer is altijd goed en het spelletje zelf is plezant."

De finale zelf werd ingekort wegens tijdsgebrek. In plaats van vier maal dertien minuten werden vier periodes van tien minuten gespeeld. Daarin liep Allstars Feestwinkel vlot 4-0 uit. Synergie Merelbeke kwam nog terug tot 4-2 in het laatste kwart, maar een doelpunt op shepcorner van Frédéric Dupré zorgde voor de beslissing.

Na afloop was tegenstander MVC Synergie Merelbeke erg teleurgesteld. "Alle kleine foutjes werden in hun richting gefloten. Zo hadden wij handspel buiten de vijf meter, maar kreeg Feestwinkel toch een strafschop. en bal die aan de overkant tegen de hand van de doelman ging werd niet bestraft", aldus doelman Davy Joye.

"We hebben alleszins mogelijkheden gehad, maar in een finale moet er altijd een winnaar en een verliezer zijn. We misten ook Tom Jacobs, die een oefenmatch tegen Lokeren moest afwerken. Chapeau aan de winnaars. We sluiten nu toch een mooi seizoen af waarin we kampioen speelden. Volgend jaar willen we ons nog versterken."

Ook in de andere reeksen was zondag de finaledag. Bij de heren recreatief ging de titel, na een mooie finale, naar het Gentse Challenge. Bij de U20 ging de titel naar Mooi & Meedogenloos uit Brugge. Er waren die dag nog prijzen voor het Brugse. Cercleboys won namelijk bij de U17.

De U13 ging naar AZ 77 Maldegem. Die ploeg speelde ook de finale van de U15 waar we gecharmeerd werden door Futsal Team Fanatiek FC Barcelona. Maldegem liep vaak achter een ongrijpbare bal aan. De tegenstander bestond dan ook uit een mix van spelers die in de nationale reeksen uitkomen. Zo waren er spelers van Racing Genk, Anderlecht, Lokeren en Waasland-Beveren.

Na de finale konden we even spreken met de bezieler van het team: Steve Vynckt. "Ik ben het team begonnen met spelers die op pleintjes en op straat speelden. Als fan van Barcelona liet ik ze in de shirts van Barça spelen. Op een tornooi zag Toni Freire, voorzitter van Penya Fanatiek in Genk dat en sindsdien werken we samen."

Bij de dames wonnen de technisch erg sterke Panenka's de trofee. Dream Team! won in de recreatieve reeks. Zo zat de Keizer Karel Cup 2013 er uiteindelijk op. De organisatie mag terugkijken op een geslaagd tornooi met mooi voetbal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties