Asare: "Geen moment getwijfeld over Gent"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 3 reacties
Asare: "Geen moment getwijfeld over Gent"
Foto: © SC

Nana Asare staat aan de vooravond van een nieuwe Belgisch avontuur. "Ik twijfelde geen moment om voor vier seizoenen te tekenen bij KAA Gent."

Asare maakte de voorbije vier seizoenen het mooie weer bij FC Utrecht. De 26-jarige Ghanees schopte het zelfs tot aanvoerder in de Domstad. Toch verkiest de ex-speler van KV Mechelen een terugkeer naar de Jupiler Pro League. "De ambities van KAA Gent passen perfect in mijn plaatje."

"Ik bleef de voorbije jaren het Belgische voetbal op de voet volgen", bekent de middenvelder in Het Nieuwsblad. "De Livescore-applicatie op mijn smartphone was daarvoor een handig hulpmiddel. (lacht) Daarnaast hield Abdul-Ganiyu Iddi (ex-ploegmaat van bij KV Mechelen, nvdr.) me op de hoogte. Hij had enkel goede zaken te vertellen over Gent."

Vier seizoenen

"Bovendien herinner ik me de wedstrijden tegen de Buffalo's met Mechelen", gaat de Ghanees verder. "Het waren telkens duels op het scherpst van de snee. Vooral de kwartfinale van de beker in 2007 kan ik me helder voor de geest halen. Mijn nieuwe club trok toen aan het langste eind."

Toch werd de overgang vooral in Nederland op gefronste wenkbrauwen onthaald. "Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging. Mijn positie? Het zal eventjes wennen worden als linksachter na al die seizoenen op het middenveld, maar Victor Fernandez wilde me er absoluut bijhouden. Die man heeft een enorme persoonlijkheid en ik voelde meteen vertrouwen. Ik twijfelde geen moment om voor vier seizoenen te tekenen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties