Bom komt tot uitbarsting in vierde klasse B

Steven Bologne
| 1 reacties
Bom komt tot uitbarsting in vierde klasse B
Foto: © SC

Geen komkommertijd in vierde klasse B deze zomer. De KBVB deed een opmerkelijke uitspraak rond een mogelijke competitievervalsing vorig seizoen. FC Ganshoren dreigt op die manier te moeten degraderen met strafpunten naar provinciale.

Zal de samenstelling van de reeksen in bevordering B nog worden aangepast? Die kans zit er dik in. De controlecommissie van de KBVB veroordeelde na onderzoek de club FC Ganshoren tot een onmiddellijke degradatie naar eerste provinciale met een puntenaftrek van -6 bij de start van de competitie.

Aanleiding is een contact tussen FC Ganshoren en speler Lionel De Spiegeleer. In de laatste publicatie van Sportleven werd het verslag van de zitting van de commissie op 28 juni kenbaar gemaakt.  “Het dossier betreft een klacht van K.S.K.L. Ternat tegen F.C. Ganshoren, dat bij de contractsluiting met speler Lionel De Spiegeleer, in de tweede helft van het seizoen 2012-2013 voor K.S.K.L. Ternat uitkomend, maar volgend seizoen voor F.C. Ganshoren, door zijn toekomstige club bij de speler werd op aangedrongen om niet deel te nemen aan de wedstrijd F.C. Ganshoren - K.S.K.L. Ternat van 21 april 2013 (uitslag 0-0). K.S.K.L. Ternat is van oordeel dat het door de tussenkomst van F.C. Ganshoren verzwakt aan de aftrap is verschenen”, staat er te lezen.

De KBVB oordeelde dat FC Ganshoren zich schuldig maakte aan competitievervalsing door een speler te contacteren zonder medeweten van zijn club, hoewel de speler zijn contract dat wel vereist. De speler zou volgens de samenvatting werden benaderd om in het onderlinge duel niet mee te spelen of een blessure te veinzen.

De controlecommissie veroordeelt FC Ganshoren door deze competitievervalsing per direct naar een lagere afdeling met een puntenhandicap van 6 punten en een geldboete van 1.550 euro. De speler Lionel De Spiegeleer werd een schorsing opgelegd van minimum één jaar met onmiddellijke ingang. Beide partijen dienen ook in te staan voor alle kosten van het onderzoek.

Welke gevolgen dit heeft voor de competitie in vierde klasse B én voor de desbetreffende reeks in eerste provinciale is nog niet duidelijk. De club en speler kunnen nog beroep aantekenen tegen de uitspraak. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties