Juninho hoeft geen salaris bij Vasco da Gama

Timothy Collard
Timothy Collard
| 2 reacties
Juninho hoeft geen salaris bij Vasco da Gama
Foto: © SC

De 38-jarige Juninho Pernambucano keert terug naar zijn vaderland. De Braziliaan, die iedereen wel kent van zijn legendarische vrije trappen, gaat aan de slag bij Vasco da Gama en verlangt zelfs geen salaris.

Juninho maakte tussen 2001 en 2009 naam bij Olympique Lyon, waar hij uitgroeide tot een vaste waarde. Daarna speelde hij nog voor Al-Gharaffa en Vasco da Gama, alvorens uit te komen voor New York Red Bulls.

Nu keert de spelmaker terug naar Brazilië om aan de slag te gaan bij zijn oude liefde, waar hij ook tussen 1995 en 2001 al actief was. Op zich niet zo opvallend, ware het niet dat Juninho geen salaris hoeft bij de club van zijn hart.

Vasco da Gama moet Juninho wel het minimumloon betalen dat geldt in Brazilië. De Braziliaan is al blij dat hij opnieuw kan voetballen. “Na mijn periode bij Red Bulls had ik drie opties: stoppen met voetbal, naar een andere club of terug naar Vasco da Gama om er mijn carrière te beëindigen. Mijn uitdaging is nu om mijn vorm van vorig jaar te herhalen bij Vasco”, vertelde Juninho op een persconferentie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties