Ex-doelman City is niet meer

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Ex-doelman City is niet meer
Foto: © SC

Bert Trautmann is in zijn huis in de buurt van Valencia overleden. De Duitse ex-doelman van Manchester City werd 89. Zijn verhaal is op zijn minst opmerkelijk. Zo kwam hij als oorlogsgevangene aan in Engeland.

Trautmann was in dienst bij de Luftwaffe tijdens Wereldoorlog II. Zo kwam hij als krijgsgevangene in Engeland. Na de oorlog bleef hij over het Kanaal en werd een gevierd doelman die 545 wedstrijden voor Manchester City speelde, een record voor een niet-Brit.

Trautmann was ook geen doetje. Zo won hij de FA Cup in 1956 met City terwijl hij tijdens de finale zijn nek brak. De Duitser speelde gewoon verder. Hij kwam nooit uit voor het Duitse elftal wegens reisproblemen. De voorzitter van de Duitse voetbalbond gaf wel een statement mee.

"Trautmann was een groot sportman én gentleman. Hij was al een legende toen hij nog leefde. We hadden hem nog uitgenodigd voor een diner in oktober, maar hij weigerde. Hij wou zijn 90ste verjaardag thuis vieren." Dat feest zou Trautmann uiteindelijk niet halen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties