Interview Genk-talent Mert: "Ik moet kijken en leren"

Robby Morren
Robby Morren
| 2 reacties
Genk-talent Mert: "Ik moet kijken en leren"
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

De naam Mo Mert zal bij velen nog geen belletje doen rinkelen. Logisch want de 18-jarige middenvelder maakte pas enkele weken geleden zijn overstap naar de A-kern van Racing Genk. Voetbalkrant.com sprak met de jeugdinternational die mocht aantreden tegen Malaga.

Door Robby Morren

Mo Mert wordt als een groot talent beschouwd die kon rekenen op heel wat belangstelling maar hij tekende bij Genk tot juni 2015. Woensdag trad hij voor het eerst aan in de Cristal Arena in de oefenpot tegen Malaga.

Dit zijn je eerste weken bij de A-kern.

"Dat klopt, van de voorbereiding tot nu. Ik hoop dat ik veel kansen zal krijgen maar dat zullen we wel zien. Ik moet nu vooral heel hard werken."

Hoe was het om tegen Malaga te spelen?

"Het was heel mooi, er was veel sfeer in het stadion en ik was tevreden over mijn wedstrijd. Ik wil de trainer bedanken dat ik mocht spelen. Het was eventjes zoeken op het middenveld maar het liep wel. Het was een mooie ploeg om tegen te spelen."

Wat zijn je kwaliteiten?

"Ik ben een aanvallende middenvelder die de bal graag in de voet krijgt. Ik ben een technisch sterke speler."

Hoe heb je de stap naar de A-kern ervaren?

"Dat is natuurlijk een grote stap. Ik moet hard werken om erbij te komen. Ik voel het verschil duidelijk met vorig seizoen. Het is nu aan mij om te kijken en te leren."

Wat is jouw persoonlijke ambitie voor dit seizoen?

"Ik wil zoveel mogelijk invalbeurten krijgen. Een basisplaats afdwingen blijft altijd het hoogst haalbare en daar wil ik heel hard voor werken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties