Oostende moet het ongelijk van velen bewijzen

Oostende moet het ongelijk van velen bewijzen
Foto: © SC

De start van voetbaljaargang 2013 - 2014 nadert met rasse schreden. Voetbalkrant.com geeft - in samenwerking met Herman Brusselmans - alvast een voorproefje. Wat mogen we de komende maanden verwachten? Op de zestiende plaats: KV Oostende!

Terugblik 2012-2013:

KV Oostende is de enige nieuwkomer die de Jupiler Pro League dit seizoen rijk is. De Kustjongens wonnen de Belgacom League enkele maanden geleden met relatief gemak. Nochtans startte KVO voetbaljaargang 2012 – 2013 niet als favoriet. Teams als Westerlo, Sint-Truiden en Moeskroen-Péruwelz werden als grote kanshebbers gezien voor promotie. Desalniettemin eindigde Oostende met tien punten voorsprong op laatstgenoemde fusieclub. Een straffe prestatie van de troepen van Frederik Vanderbiest.

Vooruitblik 2013-2014:

KVO begint de nieuwe voetbaljaargang als kneusje van de elite. Voetbalkrant.com vreest dan ook voor de kansen van de Kustjongens en speculeert op een zestiende en laatste plaats voor KVO. Het financiële plaatje is vooralsnog niet rond, maar enkel en alleen op dat vlak een club ten gronde richten is geen optie. Het gebrek aan eersteklasse-ervaring zal wellicht hét probleem worden bij de rood-geel-groenen. Enkel Cédric Berthelin, Jimmy Hempte en Tom Van Imschoot zorgen voor een – relatief beperkte – dosis ervaring.

In & Out:

IN
Cédric Berthelin (RAEC Mons), Denis Dessaer (WS Woluwe), Jimmy Hempte (Roda JC), Tom Van Imschoot (Bergen), Frédéric Brillant (wijlen Beerschot AC), Thomas Foket (AA Gent, geleend).

OUT
Lander Van Steenbrugghe (Eendracht Aalst), Lionel Gendarme (Union), Jamaïque Vandamme (Union), Kevin Baert (KFCO Wilrijk),Dylan Vanneste (Oudenburg), Giovanni Simoës (Coxyde), Mahamadou Dissa (geen club).

Blikvangers:

Laurent Depoitre
De topschutter van KV Oostende is dé man die bij de Kustjongens zal moeten zorgen voor een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League. De 24-jarige aanvaller ontplofte na de jaarwisseling. De doelpuntenteller eindigde uiteindelijk op veertien rozen. Toch dreigt KVO de sterkhouder nog te zien verkassen. Depoitre was immers een onderdeel van de deal tussen Patrick Decuyper, sterke man bij Zulte Waregem, en KVO-preses Yves Lejaeghere. Tot op heden is het nog steeds niet voor de volle honderd procent zeker waar de aanvaller zal voetballen. Al kan in het algemeen worden aangenomen dat het Albertpark opnieuw zijn uitvalsbasis wordt.

Jimmy Hempte
De broodnodige ervaringsinjectie die KVO nodig had om in eerste klasse te voetballen.  Hempte kan alvast de nodig adelbrieven voorleggen. Hij speelde achtereenvolgens voor wijlen Excelsior Moeskroen, KAA Gent, KV Kortrijk en het Nederlandse Roda JC. De 31-jarige verdediger zal het slot op de deur worden bij de Kustjongens. Maar zal het genoeg zijn?

Thomas Foket
De 18-jarige flankaanvaller wordt voor een jaartje geleend van KAA Gent. Het jeugdproduct van Dilbeek Sport krijgt in de Koningin der Badsteden de uitgelezen kans om ervaring op te doen op het hoogste niveau. Bij de Buffalo’s kwam hij vorig seizoen amper in actie. Eén ding is zeker: Foket heeft het in zich om een vaste waarde te worden in onze pintjesliga. Maar krijgt hij de vrijheid om zijn ding te doen bij KVO?

Wat denkt… Jimmy Hempte?

Jimmy Hempte sloeg de poort bij Roda JC achter zich dicht om KV Oostende in eerste klasse te houden. Wat verwacht de verdediger van het nieuwe voetbalseizoen? “De titel gaat alvast richting Brugge. Anderlecht? De hoofdstedelingen spelen altijd mee."


“KVO heeft niets te verliezen. Elke overwinning zal worden gevierd als een landstitel en hopelijk sprokkelen we genoeg punten om aan het einde van de rit het behoud te bevestigen. Waarom ik voor de Kustjongens koos? Vorig seizoen liep het allemaal een beetje stroef en ik wil nu vooral spelen. Bovendien speelde ook het familiale aspect een belangrijke rol. Daarnaast had ik de indruk dat de coach en voorzitter me er dolgraag bij wilden.”

Hempte droeg in het verleden al het shirt van onder meer KAA Gent en KV Kortrijk. Wil hij het nog eens proberen aan de top? “In voetbal kan het snel gaan. Of ik KVO als een springplank zie? Ik wil nog een viertal seizoenen voetballen. Waarom kan dat niet bij een Belgische topclub?”

De kijk van Herman Brusselmans:

Herman Brusselmans wikt en weegt de kansen van elke eersteklasser. Wat verwacht de excentrieke schrijver en voetbalfanaat van promovendus KV Oostende?

“Oostende is in mijn ogen een vogel voor de kat. Qua aankoopbeleid staan die gasten nergens. Al hoop ik wel voor Kamagurka dat zijn clubje het zal redden. Weet je trouwens dat Kama gene zak van voetbal kent? Er is een tijd geweest dat hij van tafel liep toen het onderwerp werd aangesneden en nu staat hij na een overwinning met zijn sjaaltje te zwaaien. Maar laat hem maar een jaartje in eerste klasse spelen. En volgend seizoen zijn we er vanaf.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties