Reportage KV Mechelen haalt alles uit de kast op fandag

KV Mechelen haalt alles uit de kast op fandag
Foto: © SC

Een schitterend zonnetje, een trouwe aanhang en spelers die een hele tijd beschikbaar zijn... meer heb je niet nodig om van een fandag een succes te maken. In het geval van KV Mechelen is er zelfs morgen nog een fandag, want bij Malinwa pakken ze het traditiegetrouw groots aan.

KV heeft een hondstrouwe supportersschare en dat was ook te zien zaterdag. Honderden fans waren naar het Argosstadion afgezakt om de nieuwe ploeg voorgesteld te zien en te genieten van de sfeer. Met een Franse wijnstand, talrijke drank- en eetstandjes, spelletjes voor de jongsten en spelers die handtekeningen uitdeelden, was dat ook niet moeilijk. Cisse (7) en Kobe Horemans (4) waren bij de eersten om de grote tent in te raken om een handtekening van de helden te krijgen. "We zijn al heel lang fan omdat papa dat ook is", vertelt Cisse. "Wat we er dit jaar van verwachten? Dat ze kampioen worden", lacht hij, maar stiekem is dat ook de grootste wens van deze jonge supporters.

Nieuwelingen Prodell en Mokulu maken de kleinsten gelukkig met een handtekening

Bij de ploegvoorstelling op het veld werd al snel duidelijk wie de populairste spelers zijn. Alessandro Cordaro kreeg het luidste applaus, maar ook boegbeeld David Destorme, kapitein Maxime Biset en showbeest Sheldon Bateau kregen het publiek op hun hand. En ook Benjamin Mokulu, want op hem zijn de blikken gericht om de vertrokken Nicklas Pedersen te doen vergeten. Hij kreeg het publiek alvast op de hand bij de vraag: Hoeveel wil je er scoren dit seizoen? "Vijfenveertig", lachte hij met enige zin voor overdrijving. Maar dat hoorde allemaal bij de ongedwongen sfeer die heerste Achter de Kazerne. 

Mokulu kreeg een stevig applaus van de KV-aanhang

Af en toe kon er zelfs een kwinkslag van de presentator van af. Zoals bij de voorstelling van Glenn Claes, die aangekondigd werd als 'het zoveelste talent uit onze jeugdacademie in LIer'. Een knipoog naar de vele jongens die ooit bij Lierse opgeleid werden en nu bij KV spelen. Of Mats Rits, die liet weten dat hij dit seizoen Rechten in Antwerpen gaat studeren: "Een voetballer heeft wel wat tijd tussen trainingen door. Ik wil die goed besteden", aldus de gewezen speler van Ajax.

Ook Harm van Veldhoven deelde met plezier handtekeningen uit

En natuurlijk moest ook Harm van Veldhoven een woordje plaatsen. "Ik ben heel gelukkig hier. We zijn klaar voor de volgende stap. Wat die stap is? Daar kan ik nu nog niet op antwoorden, maar we gaan ons best doen om er een schitterend seizoen van te maken. Soms moet je de mensen hier eens wakker schudden omdat ik weet dat het allemaal nog beter kan", gaf hij zijn ambitie onmiddellijk mee. 

Voorzitter Johan Timmermans keek het allemaal met een brede glimlach aan. "Schitterend toch dat fanweekend van KV Mechelen. Elke keer is het een groot succes. En dit jaar hebben we alles gedaan om het in het teken van de familie te zetten. Kijk maar eens op de parking van Telenet wat daar allemaal voor de kinderen staat." 

KVM, een volksclub met supporters die een topclub waardig zijn.

De volledige ploeg op het veld

Praktisch alle fans tekenden de voorziene muur

Tijd om wat spelletjes te spelen

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties