Tovert Lorenzo Staelens nog meer?

Tovert Lorenzo Staelens nog meer?
Foto: © SC

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

De start van voetbaljaargang 2013 - 2014 nadert met rasse schreden. Voetbalkrant.com geeft - in samenwerking met Herman Brusselmans - alvast een voorproefje. Wat mogen we de komende maanden verwachten? Cercle houdt vermoedelijk nipt play-off III af.

Door Aernout Van Lindt

Terugblik 2012-2013:

Cercle Brugge kende een heel moeilijke jaargang 2012-2013. Onder Bob Peeters en Foeke Booy geraakt de Vereniging maar niet op het juiste spoor. Groen-zwart eindigt laatste met amper 14 punten, maar liefst negen minder dan de voorlaatste. Het kalf leek verdronken, maar onder Lorenzo Staelens beginnen de spelers ineens wel terug te spelen. Zelfs in de bekerfinale houdt het lange tijd gelijke tred met Racing Genk, in play-off III en de eindronde wist het zich al bij al makkelijk te verzekeren van een verlengd verblijft in eerste.

Vooruitblik 2013-2014:

Als Lorenzo Staelens ook dit seizoen voor een positieve noot kan zorgen bij Cercle, dan moet deze ploeg in staat zijn een veilig seizoen te draaien. Toch zal er dan zeker nog moeten worden versterkt met het oog op het nieuwe seizoen. 

In & Out:

IN
Thibaut Van Acker (Club Brugge), Gael Etock (Sporting Lissabon, Portugal), Junior Kabananga (Anderlecht), Bart Buysse (Club Brugge).

OUT
Kevin Janssens (Eendracht Aalst), Bernt Evens, Joaquin Boghossian (Red Bull Salzburg), William Carvalho (Sporting Lissabon), Bakenga (Club Brugge), Francis Dickoh (transfervrij).

Blikvangers:

Bram Verbist
De keeper van Cercle Brugge toonde zich vorig jaar ook in play-off III een echte aanvuurder van zijn team. Heeft veel talent, maar heeft pas op latere leeftijd bij Cercle Brugge kunnen onbolsteren. Ook nu lijkt hij weer op weg de nummer 1 te gaan worden. Kan in goede dagen veel de nul houden en zo punten pakken.

Alessio Staelens
Leek eerst misschien louter "de zoon van de trainer", maar bewees in enkele invalbeurten aan het einde van vorig seizoen dat hij op termijn echt een wissel op de toekomst kan zijn. 

Gael Etock
William Carvalho is weg, Gael Etock komt in de plaats uit Portugal. Kan hij voor meerwaarde zorgen in het team? Een fleurige voetballer is het sowieso en een rappe spits des te meer. Om in de gaten te houden, kan helemaal onbolsteren.

Wat denkt… Vidarssson?

Arnar Vidarsson heeft een speciale rol bij Cercle Brugge. Hij is er nu speler en assistent-coach, al is dat luik speler naar eigen zeggen vooral in uiterste nood. Wat verwacht hij van Cercle dit seizoen? "Ons doel is om een rustig seizoen door te maken."

"We willen zo snel mogelijk zeker zijn van het behoud en daar werken we nu tijdens de voorbereiding volop naartoe. We blijven wel realistisch, want het gaat niet makkelijk worden. We hebben een moeilijk seizoen achter de rug en moeten dat nu helemaal achter ons laten. We hopen zo veel mogelijk punten te pakken in het begin van het seizoen.”

De kijk van Herman Brusselmans:

Herman Brusselmans wikt en weegt de kansen van elke eersteklasser. Wat verwacht de excentrieke schrijver en voetbalfanaat van Cercle Brugge?

“Cercle en Club Brugge, De één van het volk, de ander van de chichi. Bij Cercle geen kat in het stadion, bij Club altijd een vol huis. Soms zie je van Cercle toch eens goed voetbal, zoals dat jaar waarin ze eens kortbij play-off I kwamen. Daar spelen soms ook spelers bij waar ik het wel voor heb. Zo wat verloren figuren die op de zijweg terechtkomen en dan plots bij Cercle goed beginnen te spelen zoals Gudjohnsen en Iachtchouk. Ook Bob Peeters heeft daar gezeten, dat soort figuren, daar heb ik het voor. Cercle blijft er gewoon in dit jaar.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties