Reportage KVK stoomt jong talent klaar op fandag

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
KVK stoomt jong talent klaar op fandag
Foto: © SC

Volg KV Kortrijk nu via WhatsApp!

KV Kortrijk organiseerde gisteren naar jaarlijkse gewoonte de fandag. De jonge talenten van de club werden alvast klaargestoomd voor het grote werk. Vanavond staat de Bo Braem Cup nog op het programma.

Cédric De Volder in Kortrijk

De competitiestart van onze pintjesliga nadert met rasse schreden. Ook de Kortrijkzanen willen de supporters warm maken voor een nieuwe voetbaljaargang. Gisteren stond alvast de fandag op het programma. De aanwezige fans zagen alvast dat het snor zit met het voortbestaan van de Kerels.

De stralende zomerzon van de voorbije dagen zakte niet af naar het Guldensporenstadion. Maar dat deerde deze enthousiastelingen niet. En niet alles stond in het teken van Koning Voetbal. 's Avonds werd de accomodatie ingepalmd door artiesten die het beste van zichzelf gaven.

Ook de spelers staken de handen uit de mouwen. Stijn De Smet en Gertjan De Mets proberen een net te spannen om een potje tennisvoetbal te spelen. Leuk detail: uiteindelijk stond het geheel wel op poten.

Arie (34) was er van meet af aan bij. De fanatieke KVK-fan bracht voor de gelegenheid vrouw en kinderen mee. Maar dat weerhield hem er niet van om te genieten van een lekker pintje. "Ik denk dat Teddy Chevalier de komende weken zal ontploffen", geeft hij nog mee. "Al zal hij zich wel moeten bewijzen tegenover de fans. We hebben het hier niet begrepen op (ex-)spelers van Zulte Waregem." (lacht)

Zelfs de jonge en vrouwelijke horde supporters waren aanwezig om hun helden aan te moedigen. Fran (12) en Eelke (13) hadden zich zelf speciaal in het rood uitgedost voor de fandag. "Brecht Dejaegere is veruit de leukste van het team", klinkt het in koor. "Hoe KVK het dit seizoen zal doen? We gaan voor de vierde plaats."

Hoe zit het trouwens met het jong talent in West-Vlaanderen? Yves Vanderhaeghe stoomt de jonge talenten van KVK alvast klaar voor het grote werk. Ook Chevalier waagt zich zelf aan enkele oefeningen met de geamuseerde jeugdspelers.

Vanavond staat om 19u nog een wedstrijd op het programma. KVK neemt het in eigen huis op tegen Club Brugge in het teken van de Bo Braem Cup. Eén ding is zeker: de grasmat ligt er beter bij dan vorig seizoen!

Voetbalkrant.com is alvast aanwezig. En jij?

Ook KVKTV was aanwezig op de fandag. Op onderstaand filmpje kan u genieten van enkele sfeerbeelden.

Opgelet! Het laden van deze video kan enkele seconden duren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties