Bojan Jorgacevic trekt van leer tegen Club

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 164 reacties
Bojan Jorgacevic trekt van leer tegen Club
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Bojan Jorgacevic heeft openhartig gereageerd over zijn periode bij Club Brugge. Onder Georges Leekens was hij de onbetwiste nummer één. Bij de komst van Garrido liep het mis voor de doelman.

"Toen Leekens ontslagen werd, wist ik dat het over was bij Brugge", aldus Bojan Jorgacevic in Het Laatste Nieuws. "Ik stond aan zijn kant. Wanneer hij onder vuur lag, heb ik spelers proberen te overtuigen om voor hem te vechten. Met goede resultaten konden we hem redden. Alleen schuwden veel spelers hun verantwoordelijkheid."

Dat hij niet meer in de plannen voorkwam merkte hij na de Europese wedstrijd tegen Marítimo. Na afloop van een training zei Vande Walle hem dat hij niet in de selectie zat voor de wedstrijd tegen Beerschot. "Ik dacht dat het wéér zo'n streek van hem was. 'Ben je me voor de zot aan het houden?', vroeg ik. Ik ben meteen naar die lijst gaan kijken en kwam in de hal Garrido tegen. Ik wilde uitleg, want 72 uur eerder had ik nog een gesprek waarin hij liet uitschijnen in mij te geloven. 'Heb ik iets verkeerd gedaan, coach?' Garrido schudde van neen. 'Waarom zit ik dan niet in de selectie?', vroeg ik. 'That is my decision. En nu moet ik door. Ik heb niet veel tijd.'"

Jorgacevic is ook teleurgesteld in het bestuur van Club. "Club Brugge heeft geen respect voor zijn spelers. Geduld evenmin. Als je een speler haalt, moet je hem tijd geven om zich aan te passen. Pas dan kan je resultaten boeken. Verhaeghe en Mannaert besturen Club zoals supporters over voetbal denken. De ene dag ben je de beste doelman van de wereld, de andere dag mag je vertrekken."

Het werd zelfs helemaal gek toen Garrido Jorgacevic eens 'Vladan' noemde na een oefenmatch. "Ik zei dan maar Jorge (de naam van Garrido's assistent) tegen hem."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties