"Ik wil een sleutelpion worden bij Club Brugge"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 121 reacties
"Ik wil een sleutelpion worden bij Club Brugge"
Foto: © SC

Vrijdag opent Club Brugge de Jupiler Pro League met een thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi. Victor Vazquez wil alvast flitsen. "Ik heb honger naar een prijs."

Cédric De Volder in Brugge

Vrijdagavond om half negen daalt Koning Voetbal opnieuw neer over België. Club Brugge en Sporting Charleroi hebben de eer om de nieuwe voetbaljaargang af te trappen. Victor Vazquez blikt alvast vooruit. Heeft blauw-zwart het eindelijk in zich om nog eens mee te dingen naar de gouden plak?

“Het team is klaar voor de strijd”, vertelt de Catalaan. “We hebben de voorbije weken goed getraind en het oefenkamp in Manchester positief afgesloten. Iedereen ziet de wedstrijd tegen Charleroi als een simpele opener, maar niets is minder waar. Die jongens zullen zelf ook gebrand zijn op een sterke start. Zelf kamp ik momenteel met wat hinder aan de knie, maar dat is zo goed als verleden tijd. Als de coach me vrijdag nodig heeft, ben ik klaar.”

"Tom De Sutter is een ervaringsdeskundige in de Jupiler Pro League. Ik ben er zeker van dat de samenwerking zal loslopen"

Ondertussen is er het één en ander veranderd bij blauw-zwart. Hoe verloopt de samenwerking met nieuwkomers Tom De Sutter en Timmy Simons? “Ik trainde de voorbije dagen vooral individueel, dus ik ken Tom nog niet goed. Maar hij is een ervaringsdeskundige in de Jupiler Pro League en dat zal wel loslopen. Timmy Simons is dan weer een leider in de kleedkamer. Hij won bovendien al eens een titel met Club Brugge en kon de Gouden Schoen bijschrijven op zijn palmares. Al heb ik ook honger naar een prijs.”

Ondertussen is de aanvoerdersband – al koos Juan Carlos Garrido al voor Timmy Simons – nog vrij. Eerder liet Vazquez optekenen dat zo’n verantwoordelijkheid hem beter doet spelen. Hoopt de Catalaan alsnog op het kleinood? “Ik wil sowieso een sleutelpion worden bij Club Brugge. Bovendien heb ik de voorbije twee seizoenen een pak ervaring opgedaan. Ik ken het Belgische voetbal en weet hoe de tegenstanders voetballen. Ik vind het dan ook niet belangrijk wie de band krijgt toegewezen. Ook Vadis Odjidja en Vladan Kujovic kunnen die rol trouwens vertolken.”

"Ik vind het niet verstandig om nu al uitspraken te doen rond een titel. Ik verwacht ook veel van ploegen als RSC Anderlecht en Standard. Club als topfavoriet afschilderen? Dat is jullie volste recht"

Onder anderen Timmy Simons, Jonathan Blondel en Tom De Sutter lieten al optekenen dat de titel hét doel is voor Club Brugge. Vazquez wil toch voorzichtig zijn in zijn bewoordingen. “Ik vind het niet verstandig om nu al uitspraken te doen rond een titel”, besluit de middenvelder. “Ik verwacht ook veel van ploegen als RSC Anderlecht en Standard. Club als topfavoriet afschilderen? Dat is jullie volste recht.” (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties