Duchâtelet verdeelt Sclessin

Duchâtelet verdeelt Sclessin
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Opmerkelijk feit gisteren tijdens de wedstrijd Standard-Reykjavik. Waar iedereen ervan overtuigd was dat heel het Luikse publiek tegen de preses gekant is, bleek dat gisteren niet te kloppen. Een deel van de supporters blijft achter Duchâtelet staan.

Na zijn beslissing om op termijn af te treden als voorzitter, begon Roland Duchâtelet plots populaire beslissingen te nemen. Zo werd Igor De Camargo aangetrokken en werden de contracten van belangrijke spelers zoals Batshuayi, Ezekiel en Vainqueur verlengd.

Een deel van het publiek heeft hij er alvast mee kunnen overtuigen. Zou het een echte poging tot verdeel en heers zijn? De Romeinse geschiedenis leert ons alvast dat zo'n tactiek de Keizer meestal ten goede kwam. De verdeling is trouwens vrij duidelijk op Sclessin.

Tribunes 1 en 2 tegen 3 en 4

De harde kernen achter de doelen staan nog steeds lijnrecht tegenover Duchâtelet. Bij elke roep om de aftreding van de preses kregen ze felle tegenkanting van de meer gematigde supporters aan de lengteas van het veld. De harde kern kreeg fluitconcerten en bras d'honneurs naar het hoofd.

De eensgezindheid is dus ver weg in Luik, maar was die er ooit. Je kan je afvragen of veel van die gematigde supporters op die marsen tegen Duchâtelet aanwezig waren. Dat ligt niet in de aard van die supporters om op straat te komen. Misschien stonden ze al de hele tijd aan de zijlijn zonder hun steun voor Duchâtelet uit te spreken.

Hoe dan ook, het is nog steeds niet peis en vree in de Vurige Stede, maar was het dat ooit?

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties