Hoe het seizoen zou kunnen lopen ... of net niet?

Hoe het seizoen zou kunnen lopen ... of net niet?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vlak voor de start van het nieuwe seizoen is het altijd heel moeilijk om de afloop ervan te voorspellen. Dat geeft ons wel de vrijheid om een alternatieve voorbeschouwing te maken. We loodsen u doorheen het seizoen in een elftal (fictieve) momenten:

Door Aernout Van Lindt

28 augustus 2013:

Zulte Waregem schakelt na PSV nu ook Arsenal uit in de voorrondes van de Champions League. Dat heeft zo zijn gevolgen. Arsène Wenger wordt de deur gewezen bij Arsenal. Een van de drie kandidaten om hem op te volgen is Francky Dury, die naar eigen zeggen "zeer vereerd is met de belangstelling", maar uiteindelijk toch bij Essevee blijft. In de marge beslist José Mourinho om - aangezien hij de spits op overschot is - Fernando Torres uit te lenen aan Zulte Waregem.

20 september 2013:

Een grote najaarsstorm zorgt meteen voor problemen op de Belgische velden. De meeste terreinen worden afgeschermd tegen de veelvuldige regen, maar onder het - nog steeds te korte - dekzeil van Charleroi hopen zich grote plassen op. De wedstrijd tegen ... Cercle Brugge wordt uitgesteld. De Vereniging vermoedt een complot, want het is de derde keer dat een wedstrijd van hen in Charleroi moet worden uitgesteld.

11 oktober 2013:

De Rode Duivels gaan naar Brazilië. Een 1-4 overwinning op het veld van Kroatië is genoeg om zeker groepswinnaar te zijn. Later zal bij de loting blijken dat we - mede doordat de Kroaten zich niet plaatsen - reekshoofd zijn voor het WK. We ontmoeten Panama, Australië en Montenegro en lijken klaar voor een weergaloos wereldkampioenschap. Georges Leekens is een opvallende gast in Kroatië en de ex-bondscoach nuanceert dat hij er misschien niet voor negentig, maar toch voor minstens zestig percent voor iets tussen zit.

27 oktober 2013: 

Roda JC verliest met 1-7 van PSV en sprokkelt zo amper vijf puntjes in elf wedstrijden. Ruud Brood wordt de laan uitgestuurd en de club brengt snel een vervanger aan in de persoon van Bob Peeters. Hij kende een aantal mooie jaren in Kerkrade en mag zich nu als trainer aan een tweede kans wagen. Drie weken en evenveel nederlagen later kiest Roda JC er echter voor om ook Peeters de deur te wijzen. 

12 december 2013:

Een dag voor de topper tussen AA Gent en Anderlecht (beide teams staan op dat moment gedeeld aan de leiding in de Jupiler Pro League) worden bij een routinecontrole aan de Ghelamco Arena enkele fouten vastgesteld. Het gebouw zou op instorten staan en er moeten enkele wijzigingen worden uitgevoerd. Ondertussen is Het Otttenstadion al deels afgebroken, dus moeten De Buffalo's voor twee thuiswedstrijden uitwijken naar Het Kiel. 

31 januari 2014:

Benito Raman heeft net zijn rijbewijs gehaald. Om dat te vieren mag hij - bij wijze van geintje - enkele kilometers de bus besturen van KV Kortrijk op weg naar de uitwedstrijd in Waasland-Beveren. Dat is echter buiten enkele overijverige politieagenten gerekend, die de bus laten stoppen en merken dat Raman nog geen rijbewijs heeft voor een bus. Hij wordt administratief aangehouden en mist de wedstrijd, die De Kerels wel met 1-2 winnen.

31 januari 2014:

Op dezelfde dag is er ook de transfer deadline day. De transfer van de dag is voor Club Brugge, die een deel van hun defensieve problemen weten op te lossen. Thomas Meunier krijgt terug de vrijheid om een lijntje door te schuiven, omdat Stanislav Manolev de nieuwe rechtsachter wordt bij blauw-zwart. De wisselwerking met Meunier levert heel wat op: de Bulgaar weet in een half jaar te zorgen voor acht assists en drie doelpunten en maakt zo van Club Brugge een titelkandidaat. 

5 februari 2014:

Antwerp klopt in de halve finales van de Beker van België nu ook uittredend bekerwinnaar Racing Genk. Eerder gingen ook al Anderlecht en KV Mechelen voor de bijl. In de finale volgt een duel met Lierse, dat Club Brugge wist uit te schakelen in de halve finales. 

27 februari 2014: 

In de terugwedstrijd van de zestiende finales van de Europa League wint Anderlecht (dat derde werd in de poule van de Champions League) met 2-1 van Valencia. Een week eerder stond dezelfde stand op het bord in Spanje, dus zullen strafschoppen uiteindelijk de beslissing moeten brengen. Anderlecht mist ... geen enkele strafschop in het Astridpark en wint de serie zo met 5-4 van de ontgoochelde Spanjaarden.

16 maart 2014:

De wedstrijd tussen Cercle en Club Brugge stond bol van de tackles. Een deel van het gras moet worden heraangelegd in Jan Breydel om de play-offs te kunnen aanvatten met een topgrasveld. Bij het heraanleggen wordt een obus gevonden die zou kunnen ontploffen, dus gaat men over tot enkele evacuaties rond het stadion. In diverse kranten wordt uitgebracht dat bij de ontruimingsdienst twee Polen zaten, wat meteen tot algemene hilariteit leidt.

10 mei 2014: 

Standard is kampioen na een 1-3 overwinning op het veld van Anderlecht. Met nog twee speeldagen voor de boeg is de kloof acht punten. In de nasleep van de titelviering wil Roland Duchâtelet de ploeg snel verkopen aan Antwerpse investeerders. Burgemeester Bart De Wever is - kort voor de Moeder aller verkiezingen - bang voor communautaire conflicten met de supporters uit Luik en probeert de deal te laten afspringen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties