Luzon: "Verder bouwen op het positieve dat ik vanavond zag"

Luzon: "Verder bouwen op het positieve dat ik vanavond zag"
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!

Na z'n eerste wedstrijd als trainer op Sclessin was Guy Luzon een tevreden man. Z'n team plaatste zich dan ook vrij makkelijk voor de derde en laatste voorronde in Europa en hij was best te spreken over wat hij op het veld zag.

Guy Luzon toonde zich dus tevreden na de wedstrijd: het eerste doel was bereikt en wat z’n team op de mat bracht, gaf de Israëliër goede moed. “Er was volgens mij al heel wat progressie in vergelijking met de heenmatch: ons ritme lag een stuk hoger, we dwongen meer balbezit af, ik zag echt goede dingen vanavond. Er is uiteraard nog werk aan de winkel, we moeten dus verder bouwen op die positieve evolutie en op die manier zorgen voor meer stabiliteit op lange termijn, maar ik maak me geen zorgen dat het goedkomt.”

Over welke spelers hem konden bekoren, of net niet, wilde de coach niet in z’n kaarten laten kijken. “Er zijn spelers die krediet gewonnen hebben vanavond, andere hebben misschien wat verloren, maar dat is nu eenmaal voetbal. We zullen trouwens moeten roteren in de spelersgroep, zeker als je competitie én Europees speelt. Het is nooit goed om altijd en overal dezelfde titularissen te hebben.”

Het was de eerste thuiswedstrijd onder leiding van Guy Luzon langs de oevers van de Maas. “Ik vond het geweldig! Er hangt een exceptionele sfeer en veel elektriciteit in ons stadion, we mogen dankbaar zijn om voor zo’n thuispubliek te kunnen spelen.” Al liet dat publiek, deels althans, opnieuw z’n ongenoegen blijken over het beleid. “Ik vond de sfeer veel positiever, het tij is aan het keren en dat is heel belangrijk voor ons.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties