"Waar hoop is, is leven"

"Waar hoop is, is leven"
Foto: © SC

Er is nog geen duidelijkheid in de situatie rond Junior Malanda. De kans dat hij alsnog terugkeert naar Zulte Waregem lijkt misschien klein, maar coach Francky Dury geeft de moed nog niet op. Dat blijkt uit een gesprek met Voetbalkrant.com.

Aernout Van Lindt in Waregem

"Ik heb geleerd dat in voetbal alles mogelijk is. Junior is mij te dierbaar om hem zomaar op te geven. Het is een speler met enorme kwaliteiten en dus blijf ik hopen dat hij nog zal terugkeren. Waar hoop is, is leven", aldus Francky Dury. 

De trainer gelooft nog steeds dat het misschien wel goed komt met een van de grote talenten uit de basis van vorig seizoen bij Essevee: "Ik geef Malanda nog niet op. Ik zal dat maar doen op het moment dat hij elders tekent, tot dan moeten we er blijven in geloven."

De coach heeft ook een doorslaggevend argument om de verdedigende middenvelder proberen te overtuigen: "Met het oog op het WK in Brazilië is Zulte Waregem volgens mij de beste keus voor hem op dit moment. Dat heb ik hem al meermaals verteld ook. Of zijn entourage die mening ook is toegedaan, dat moet u aan hen vragen. Daar heb ik geen zicht op."

Morgen leest u hier op Voetbalkrant.com nog een voorbeschouwing van Dury op de wedstrijd tegen Lierse. We hadden ook een gesprek met Ibrahima Conté en ook dat zal u hier kunnen lezen. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties