Reactie Gillet: "Nog nooit twee keer zo snel achter elkaar moeten schieten"

Gillet: "Nog nooit twee keer zo snel achter elkaar moeten schieten"
Foto: © SC

Guillaume Gillet had zich zijn eerste competitiematch als kapitein van Anderlecht waarschijnlijk wel anders voorgesteld. Met (hoe kan het ook anders) een gemiste penalty liet hij een gelijkspel glippen.

De rechtsachter mocht twee keer vanop elf meter aanleggen. De eerste keer met succes, de tweede keer met veel minder. "Ik trap ook twee keer naar dezelfde hoek. Waarom? Dat is een keuze die je op dat moment moet maken. Ik heb nog nooit twee strafschoppen zo snel na elkaar moeten schieten. Dat is dus ook nieuw voor mij", legde Gillet uit. "Wat ik daarna deed? Er waren nog tien minuten te spelen. Ik probeerde alles te geven om toch nog kansen te krijgen."

Maar dat was niet het enige wat fout liep bij de landskampioen. "Drie goals in eigen huis incasseren? Het is duidelijk dat we nog niet klaar zijn en dat we nog automatismen ontbreken. We speelden op bepaalde momenten gewoon te naïef. Er zijn dus nog heel wat werkpunten", zei de rechtsachter die wel ook positieve zaken zag. "Onze jongeren deden het goed. En Tielemans, die bevestigde al het goeds wat al weken over hem verteld wordt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties