Reactie "Sterktes van vorig seizoen snel terugvinden"

Tamara Vereecken
| 0 reacties
"Sterktes van vorig seizoen snel terugvinden"
Foto: © SC

Waar Lorenzo Staelens duidelijk tevreden was met een punt na de wedstrijd zaterdagavond, had z'n collega Enzo Scifo meer moeite met dat resultaat.

De coach van de Draken gaf achteraf wel moeiteloos toe dat het gelijkspel fair was, al was hij niet tevreden over de match op zich. “We wisten dat het moeilijk zou zijn, Cercle speelt vanuit een sterke organisatie. We moesten top zijn om van hen te winnen en ik stel vast dat we wat tekort kwamen. Maar dat gebeurt, we moeten dit niet dramatiseren. We konden verloren hebben, maar anderzijds kregen we bij 1-0 ook de kans om onze voorsprong te verdubbelen. In dit soort wedstrijden komt het aan op details. Maar ik moet toegeven dat ik verbaasd was om te zien dat mijn jongens toch niet zo heel fris waren…”

Bergen begon nochtans erg sterk aan de partij maar verloor nadien z’n grip op de match. “We hadden de bovenhand en kregen de meeste kansen maar toen het afwerken niet lukte zoals gehoopt, begonnen we slordiger te voetballen. Spelers stonden niet snel genoeg terug in positie, wat heel veel ruimte creëerde voor de tegenstander uiteraard.”

Scifo wil niet dramatiseren maar trekt wel z’n lessen uit deze match. “Er zijn een aantal zaken die we heel snel moeten rechttrekken in elk geval. Organisatie en goed positiespel waren onze sterktes van vorig seizoen, dat moeten we nu zo snel mogelijk terug zien te vinden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties