Club vindt strafmaat Simons 'onbegrijpelijk'

Club vindt strafmaat Simons 'onbegrijpelijk'
Foto: © SC

Bij Club Brugge vinden ze de strafmaat van twee wedstrijden schorsing voor Timmy Simons veel te hoog. De club en de speler gingen in beroep en mogen vandaag hun zaak gaan verdedigen voor het Sportcomité.

De overtreding van Simons werd gisteren nog fel bediscussieerd in Brugge. Na het bekijken van de beelden was iedereen het er over eens dat Simons onvrijwillig op de voet van Ederson trapte en dus vinden ze bij blauw-zwart dat twee wedstrijden te veel is: 'Onbegrijpelijk", klonk het zelfs. Bij de Centrale Scheidsrechterscommissie zijn ze het daar echter niet mee eens. "Een tackle die de veiligheid van de tegenstrever in gevaar brengt, moet worden bestraft als ernstig gemeen spel, en dus met directe uitsluiting. Er wordt in de spelregels nergens gesproken van vrijwillig of onvrijwillig", luidt de verklaring op de site van de KBVB.

Simons wil zijn zaak nu gaan verdedigen voor het Sportcomité. Dat komt vandaag bij elkaar. De kans bestaat dat die nog rekening zal houden met het verleden van Simons. Die heeft eerder in zijn carrière nog maar één rode kaart gekregen. Welgeteld 15 seizoenen geleden.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties