Analyse 5 redenen waarom PSV kampioen wordt
Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 43 reacties
5 redenen waarom PSV kampioen wordt
Foto: © SC

Gisteren kreeg Zulte Waregem voetballes van een erg jong en gretig PSV. Vooral spelers als Bakkali en Depay sprongen in het oog én er zat ook wat op de bank bij de lampenclub. Volgens ons wordt dit PSV kampioen. Waarom? Dat leest u hieronder.

Door Sander De Graeve

1. Jong enthousiasme met een snuifje ervaring

Gisteren kwam het jongste elftal dat PSV ooit opstelde tussen de lijnen en het swingde langs alle kanten. Zoet(22), Bruma(21), Rekik(18), Willems(19), Brenet(19), Schaars(29), Maher(20), Wijnaldum(22), Matavz(24), Depay(19), Bakkali(17), Jozefzoon(22) en Locadia(19). Jonger dan dit krijg je een elftal haast niet. Wie dat jonge geweld in goede banen moet leiden is Stijn Schaars. De verdedigende middenvelder valt haast nooit op, maar is erg nuttig. Als PSV dit team enkele jaren kan samenhouden, 

2. Een duidelijk systeem

Niemand merkte er gisteravond iets van, maar dit was een haast compleet nieuw elftal. De snelheid waarop maar liefst zeven nieuwe pionnen + spelers uit de jeugd zich aangepast hebben aan het systeem van Cocu is hallucinant. Vooral als we even oplijsten wie er allemaal vertrok is het indrukwekkend: Mertens, Strootman, Van Bommel, Bouma, Engelaar, Lens, Pieters, Waterman en Derijck. Een heel elftal vervangen kost meestal minstens een seizoen, maar bij PSV lijkt dat alvast niet het geval. PSV deed ook zakelijk overigens een goede zaak. De uitgaande transfers leverden 38,8 miljoen euro op, de inkomende kostten amper 12,6 miljoen. Daarvan was Maher met 8 miljoen de duurste.

3. Hongerige achterban

Het altijd al sfeervolle Philips Stadion is wild van deze jonge talentvolle bende. Daarbovenop zullen ze het team tijdens het eeuwfeest extra hard aanmoedigen. De factor publiek wordt vaak onderschat, maar is in Eindhoven wel degelijk aanwezig. Zulte Waregem was heus niet alleen onder de indruk van het spel van PSV. Ook de zinderende sfeer in het uitverkochte stadion hielp mee aan de ondergang van Essevee.

4. De Limburgse nuchterheid

Eindhoven ligt in Noord-Brabant, net dicht genoeg bij Limburg om er de mentaliteit van over te nemen. Net als bij ons zijn de Limburgers daar noeste werkers die zich zelden uit hun lood laten slaan. De hele entourage van de club straalt nuchterheid met passie uit. Hier zal men niet na twee of drie mindere prestaties gaan panikeren zoals dat bij andere topclubs weleens gebeurd.

5. Niemand plaatst zich boven de groep

Opmerkelijk gisteren, geen vedetten bij PSV. Zelfs miljoenenaankoop Maher kon je op geen sterallures betrappen. De reden dat het 17-jarige debutant Bakkali zo kon schitteren is het feit dat iedereen bij PSV overtuigd is van elkaars kwaliteiten. Bij veel clubs beweren ze het, maar bij PSV trekken ze écht allemaal aan hetzelfde zeel, met alle neuzen in dezelfde richting en zelfs een hoop handen op één buik.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Voetbalkrant.com

Al meer dan 21817 voetbalfans gingen je voor!

Met de Voetbalkrant nieuwsbrief ontvang je dagelijks al het laatste voetbalnieuws van jouw favoriete competities, ploegen of spelers per mail.

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties