Interview Pedersen: "Nog nooit tegen ex-team gespeeld"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 24 reacties
Pedersen: "Nog nooit tegen ex-team gespeeld"
Foto: © SC

Nicklas Pedersen maakte een goede maand geleden de overstap van KV Mechelen naar AA Gent. De transfer had heel wat voeten in de aarde en het lot wil dat Gent in de eerste officiële thuiswedstrijd in de Ghelamco Arena net KV Mechelen treft.

Door Sander De Graeve

"Ik kijk er heel hard naar uit", aldus Pedersen. "Volgens mij wordt het een mooie wedstrijd." De spits speelt tegen een team dat hem door en door kent. "Dat klopt, maar ik denk niet dat ze iets speciaals zullen doen gewoon omdat het tegen mij is."

"Ze zullen spelen zoals tegen Standard denk ik. Ze zullen druk zetten, maar iets meer in hun zone. Mechelen zal niet zo hoog staan als tegen Standard. Wanneer we eruit komen zullen ze erg hard zijn in de duels. Als we hen een beetje onder druk zetten zullen ze ook de lange bal gaan spelen. We moeten de bal veroveren op een goeie plaats zoals Standard deed bij die laatste goal."

"Ga veel aan het woord zijn bij de tactische bespreking"

Pedersen is goed op de hoogte van het systeem van Mechelen en geeft die info ook door aan zijn nieuwe ploeg. "Ik verwacht dat ik de komende dagen tijdens de tactische bespreking veel aan het woord zal zijn. Vooral wanneer we de individuele spelers gaan uitlichten."

De spits heeft wel nog contact met veel van zijn ex-ploegmaats. "Ik had net Biebauw aan de lijn, ik heb nog veel contact met mijn vrienden uit Mechelen. Het wordt echt tof om tegen hen te spelen. Nooit eerder speelde ik tegen een ex-ploeg, niet in Denemarken en niet in Nederland."

Pedersen kon intussen wel al de slechte smaak van de transfer uit zijn mond spoelen. "Ik denk er niet meer aan. Het waren amper twee mensen die me wilden zwartmaken. Zolang de mensen waarmee ik samenwerkte weten dat het zo niet in elkaar zat, kan ik ermee leven. Het is natuurlijk jammer dat de supporters tegen me opgezet werden."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties