Reactie Van Veldhoven: "Verdienden een punt"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 4 reacties
Van Veldhoven: "Verdienden een punt"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Harm Van Veldhoven vond dat zijn team tegen AA Gent een punt verdiende. Mechelen het de thuisploeg knap lastig en kwam op voorsprong via Mokulu. Die kon het echter niet vasthouden.

Sander De Graeve in Gent

Van Veldhoven kreeg eerst een vraag over Pedersen, die Mechelen verliet voor AA Gent, maar daar wou Van Veldhoven niet veel woorden aan vuilmaken. "Kijk een club als KV Mechelen ziet soms de beste spelers vertrekken. Dan moet je opnieuw opbouwen, maar dat is niet erg. Je moet naar het voetbal van vandaag kijken, niet naar het verleden.

In het nu heeft KV Mechelen zich goed verweerd in de Ghelamco Arena. "We hebben het AA Gent moeilijk gemaakt. De eerste tien, vijftien minuten hadden we het wel moeilijk en moesten we kijken hoe Gent het zou aanpakken. We speelden met veel aanvallend ingestelde mensen en als we Gent uit positie kregen, waren er mogelijkheden."

"Gepakt op stilstaande fases"

Mechelen sprong te onzorgvuldig om met die mogelijkheden volgens de coach en werd genekt op twee standaardsituaties. "Die moet je grijpen, dat hebben we niet voldoende gedaan. Wat je ook niet mag doen is goals pakken op stilstaande fases. Zeker als je zoals wij meer power en gestalte hebt."

Volgens Van Veldhoven verdiende Mechelen meer dan een nederlaag. "We verdienden zowel tegen Standard als vanavond meer, maar we staan toch met lege handen. Daar maak ik me als trainer natuurlijk zorgen in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties