Wie haalde het team van de week?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 20 reacties
Wie haalde het team van de week?
Foto: © SC

Ook op speeldag twee stelde onze redactie het elftal van de week samen. Wie maakte dit weekend het meeste indruk op de Belgische voetbalvelden?

In doel staat deze week Sammy Bossut. De sluitpost hield Zulte Waregem enkele keren recht en kon uiteindelijk de nul houden. Ook Olivier Werner kwam in aanmerking. Hij keepte een puike partij tegen Lokeren, maar moest zich wel twee keer gewonnen geven.

De verdediging bestaat uit Carlos Diogo, Steve Colpaert, Björn Engels en Jelle Van Damme. Voor Diogo is het zijn tweede selectie in evenveel speeldagen. De Uruguayaan verdedigde sterk en verloste AA Gent in de slotminuten met een rake kopbal.

De jonge Engels was één van de weinigen die gisteren echt overeind bleef tegen KV Oostende. Bovendien hielp hij Club aan de drie punten, met een vroeg kopbaldoelpunt. Colpaert en Van Damme stonden ook pal en hielden de nul met hun club.

Op het middenveld vinden we twee spelers terug die heel gretig invielen. Olafur Skulason schonk Zulte Waregem de drie punten met zijn doelpunt, terwijl ook Fabien Camus opnieuw beslissend was. Club Brugge had dan weer de handen vol met de stilstaande fases van Tom Van Imschoot, die Brillant de 1-1 voorschotelde.

Flankspelers maken het verschil

Voorin geen diepe spits, maar wel drie vleugelaanvallers die een geweldig weekend achter de rug hebben. Jordan Remacle loodste Lokeren langs Bergen met een doelpunt en een assist en ook Massimo Bruno speelde de pannen van het dak. De jongeling nam twee doelpunten voor zijn rekening en leverde ook nog een assist af.

Geoffrey Mujangi Bia maakt het elftal compleet. Bia vertoefde de afgelopen twee seizoenen in Engeland, maar veel spelen deed hij er niet. Hij keerde terug op Sclessin en overtuigde coach Guy Luzon tijdens de voorbereiding. Mujangi Bia scoorde gisteren een knappe hattrick en vooral het tweede doelpunt was er één om in te lijsten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties