Garrido: "Altijd druk in topvoetbal"

Garrido: "Altijd druk in topvoetbal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge staat morgen voor de wedstrijd van de waarheid tegen Slask Wroclaw. De sfeer op Jan Breydel is alvast gespannen. "Druk? Dat is er altijd in het topvoetbal", ontweek Juan Carlos Garrido enkele vragen.

Cédric De Volder in Brugge

Club Brugge ging vorige week met 1-0-onderuit bij Slask Wroclaw. De volledige blauw-zwarte familie hoopt dan ook op eerherstel morgen. Juan Carlos Garrido maakte alvast een nerveuse indruk op de persbabbel naar aanleiding van de partij. Dat konden enkele Poolse journalisten meteen aan den lijve ondervinden.

“Het is een sleutelpartij”, begon de Spaanse veldheer op geheel eigen wijze. “Misschien wel de belangrijkste van het volledige seizoen. Al is elke wedstrijd opnieuw in mijn ogen de belangrijkste. Het maakt niet uit of we dan Jupiler Pro League of Europa League spelen. Bovendien recupereren we met Victor Vazquez en Maxime Lestienne twee belangrijke spelers. “

"Wroclaw won de heenwedstrijd, dus Wroclaw is favoriet"

De laatste twee partijen van Club (in Wroclaw en in Oostende, nvdr.) waren allesbehalve goed. Zou een Europese uitschakeling in dat opzicht de spreekwoordelijke druppel kunnen worden? “Er is altijd druk in het topvoetbal”, gaat een ontwijkende coach verder. “Ik ervaar dat eerder als positieve stress. Maar het klopt dat we nog naar een spelsysteem aan het zoeken zijn. We pasten de laatste tijd dan ook enkele jongeren in. Ik wil benadrukken dat ik tevreden ben over Boli Bolingoli, Bjorn Engels en de anderen. Er zit toekomstmuziek in dit Club Brugge.”

Club Brugge was bij de loting torenhoog favoriet om door te stoten naar de laatste voorronde van de Europa League. Hoe schat Garrido de kansen van zijn team op dit moment in? “Ik schat de kansen momenteel niet op vijftig-vijftig. Wroclaw won de heenwedstrijd, dus Wroclaw is de favoriet. Of ik onmiddellijk vol voor de aanval ga kiezen? Het is verstandig om daar een goede balans in te vinden. Hoe we Waldemar Sobota gaan afstoppen? Voetbal is een teamsport.”

Morgen brengt Voetbalkrant.com nog een uitgebreid interview met Tom De Sutter. Mis het niet!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties