Zaakwaarnemer koopt ex-club Roeselare

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Zaakwaarnemer koopt ex-club Roeselare
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Didier Frenay heeft voetbalclub KSV Roeselare overgenomen. Het laat de zaakwaarnemer toe om zijn spelers systematisch te stallen bij de tweedeklasser. En er vervolgens natuurlijk grof geld mee te verdienen.

Eventjes het verhaal kaderen. Sinds de degradatie van Roeselare uit de Jupiler Pro League in 2012 torst de club een schuldenlast van zo’n één miljoen euro mee. Om dat bedrag niet te laten oplopen, ging de tweedeklasser op zoek naar een overnemer of een zakenman die wilde investeren. En die man is gevonden in de vorm van Didier Frenay.

Maar zaakwaarnemers mogen toch helemaal geen club leiden, hoor ik u denken. Niet Frenay zelf, maar Global Football Solutions is officieel de eigenaar van de West-Vlaamse club. De makelaar was echter wel de man die het akkoord sloot tussen beide partijen. Dat staat te lezen in Sport/Voetbalmagazine.

De deal is vooral interessant voor Frenay – die met Tom De Sutter en Kevin De Bruyne enkele toppers in zijn portefeuille heeft zitten – zelf. De zaakwaarnemer zit bij de club op die manier in een bevoorrechte positie om spelers te stallen. De overname ging gepaard met een bedrag van zo’n 900.000 euro, te verdelen over de vijf hoofdaandeelhouders van Roeselare. Er kan, mits goed resultaten van de tweedeklasser, nog eens 300.000 euro aan bonussen bovenop komen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties