Remacle: "Toen Bob Peeters kwam bij Gent, was het over voor mij"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Remacle: "Toen Bob Peeters kwam bij Gent, was het over voor mij"
Foto: © SC

Jordan Remacle nam bij Lokeren een vliegende start en heeft na speeldag twee al evenveel doelpunten achter zijn naam staan. Na een mislukte passage bij AA Gent, gaat het de flankspeler dus opnieuw voor de wind. "Ik wist dat er problemen gingen komen toen Gent Bob Peeters aanstelde."

Remacle kwam nog een keer terug op zijn weinig succesvolle periode bij de Buffalo’s. “Ik kwam daar terecht in een ploeg in opbouw. Er waren net een aantal belangrijke spelers vertrokken. De club stond financieel onder druk door het nieuwe stadion, maar moest toch snel opnieuw presteren”, aldus de oud-speler van OHL aan Het Laatste Nieuws.

Bob Peeters

“Er was ook geen hechte groep, alleen maar clans. Ik vond er mijn plaats niet. Bovendien had ik bij Leuven een vrije rol en dat was bij Gent niet het geval. Dat vergde enige aanpassing, maar die tijd kreeg ik niet.”

Tot overmaat van ramp werd ook Trond Sollied op de keien gezet en vervangen door Bob Peeters. “We zaten nog samen bij Genk en hadden daar een paar keer gebotst. Dat heeft hij blijkbaar niet van zich kunnen afzetten toen hij trainer werd bij Gent. De dag dat ze hem aanstelden, wist ik dat er problemen zouden komen. Ik zei nog tegen mijn vader dat het niet zou lukken en twee weken later zat ik in de B-kern.”

Rode Duivels

Remacle hoopte een tijdje geleden nog op een selectie voor de Rode Duivels, maar heeft die hoop nu toch opgegeven. “Als je de huidige ploeg bekijkt, denk ik niet dat ik nog maar in de buurt kom. Daarin ben ik realist. Het zou alleen nog lukken als er zes voor mij geblesseerd raken.”

Bij Lokeren wil de flankspeler opnieuw zijn oude niveau halen, en daar speelt Peter Maes een belangrijke rol in. "Ik heb iemand nodig die heel streng is. Iemand die achter mijn veren zit. Hij weet perfect wat hij moet doen om me een boost te geven. Lokeren heeft me gehaald om diepgang in het spel te leggen en dat draait voorlopig goed uit", aldus Remacle.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties