Verheyen: "Zondag volgt nieuwe test"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 27 reacties
Verheyen: "Zondag volgt nieuwe test"
Foto: © SC

De crisis loert op Jan Breydel al meteen om de hoek. Blauw-zwart kon zich gisteren niet verzekeren van een plaats in de laatste voorronde van de Europa League en zag de Europese droom meteen uiteenspatten. Wat is het probleem, Gert Verheyen?

Door Cédric De Volder

Een dikke week geleden ging Club Brugge verrassend met 1-0 onderuit bij Slask Wroclaw. De Belgische voetbalwereld ging er dan ook van uit dat blauw-zwart het Poolse varkentje in eigen huis wel eventjes zou wassen. Niets was echter minder waar. Club Brugge bleef steken op een 3-3 en zag de Europese droom – overwinteren in de Europa League was één van de doelstellingen van de West-Vlamingen – meteen uiteenspatten. Voetbalkrant.com vroeg aan clubicoon Gert Verheyen waar het schoentje wringt.

De 42-jarige Antwerpenaar voetbalde tussen 1992 en 2006 voor Club. Hij kent het blauw-zwarte huis als geen ander. “Ik denk dat Club Brugge simpelweg niet klaar is om te presteren. Tijdens de voorbereiding was het lang wachten op een basiselftal. Net daarom schat ik zo’n Europese voorronde ook zo gevaarlijk in. Of deze uitschakeling in het hoofd van de spelers zal kruipen? Zondag volgt meteen een eerste test tegen Zulte Waregem. Ik ben benieuwd hoe het team zal reageren na die koude douche.”

"Het is een kwaliteit om op een positieve manier met druk om te gaan"

Verheyen vindt nochtans dat Club geen extra versterkingen moet aantrekken. Maar lukt het met de jongeren alleen? “De sportieve cel heeft mooi werk geleverd met de transfers van Tom De Sutter en Timmy Simons. Maar het is niet opportuun om alle jongeren tegelijk te lanceren. Ik kan me niet voorstellen dat er met zo’n team een titel wordt nagestreefd. Momenteel vinden enkele spelers hun vorm van vorig seizoen niet terug. Dan denk ik meteen aan Lior Rafaelov en Eidur Gudjohnsen. Maar over die jongens maak ik me geen zorgen met het oog op de rest van de voetbaljaargang. Al wordt het wel tijd dat ze het team op sleeptouw nemen.”

Arnar Gretarsson sprak na de wedstrijd tegen Slask Wroclaw meteen zijn steun uit tegenover Juan Carlos Garrido. “De voorbije jaren was er op Jan Breydel een komen en gaan van coaches”, steunt Verheyen de sportief directeur. “Het is belangrijk om het pad van de stabiliteit te bewandelen. Of dit alles voor extra druk zorgt op de schouders van de Spanjaard? In een topclub is er altijd wel druk. Het is een kwaliteit om daar op een positieve manier mee om te gaan. Dat geldt bovendien ook voor de spelers.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties