Vossen over Mboyo: "Versterking waar ik op gehamerd heb"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 8 reacties
Vossen over Mboyo: "Versterking waar ik op gehamerd heb"
Foto: © SC

Ilombé Mboyo is de nieuwe aanvaller van KRC Genk, en dat tot groot jolijt van Jelle Vossen. De Kapitein van de Limburgers is heel tevreden met het aantrekken van de "complete spits".

“Dit is de versterking waar ik de voorbije weken zo op gehamerd heb. Mboyo heeft bij Gent bewezen dat hij een complete spits is. Technisch, sterk en met veel diepgang”, aldus Vossen aan Het Laatste Nieuws.

Iedereen hoopt op een nieuw koningskoppel zoals destijds het geval was met Strupar-Oulare en Sonck-Dagano. Is dat opnieuw mogelijk? “In principe zijn we complementair en moeten we in staat zijn om elkaar beter te maken. Maar roep ons niet uit tot het nieuwe gouden duo. Daarmee doe je anderen in de kern tekort.”

Vossen is gelukkig dat hij opnieuw in steun kan spelen van een stevige spits, zoals hij ook al deed toen Benteke nog bij Genk speelde. “Alleen in de spits, of als diepste man ligt mij iets minder. Mijn beste periodes bij Genk heb ik gekend achter spelers zoals Benteke of Ogunjimi. Als ik rond een grote sterke spits kan zwerven ben ik op mijn best, Mboyo past perfect in dat profiel.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties