Interview Van den Brom: "Complimenten voor Tielemans en zijn ouders"

Van den Brom: "Complimenten voor Tielemans en zijn ouders"
Foto: © SC

John van den Brom wil zondag de twijfelaars onder de supporters overtuigen met een klinkende prestatie tegen AA Gent. Daarmee wil hij de eerste (verlies)wedstrijd tegen Lokeren definitief doorspoelen.

John, is dit een eerste echte test?

"Genk was eigenlijk de eerste test en het vervolg was tegen Lokeren. Woensdag hebben we tegen Olympiakos ook een heel leerrijke wedstrijd gespeeld. Nu moeten we een vervolg breien aan de match tegen Cercle. Voor onze eigen supporters moeten we nu ook laten zien dat we er staan. Ik wil overtuiging zien. En niet enkel bij de jonge gasten, maar bij iedereen."

Heb je nu een luxeprobleem met zowel Mbemba als Kouyate weer beschikbaar?

"Niet echt. Ik ben ontzettend blij met de prestaties van Chancel. Mocht er zich een probleem vormen met Kouyate - zoals de voorbije twee speeldagen - weten we dat er iemand klaar staat. We hebben zijn opvolger in huis. Ik ben superblij met de ontwikkeling die Mbemba maakte. Hij is absoluut geslaagd voor zijn examen."

En hoe verteert Youri Tielemans die eerste matchen?

"Je moet toch voorzichtig zijn met zo'n 16-jarige, want er komt nu veel over hem heen. Maar als ik zie hoe hij zich daarin opstelt, moet ik zowel hem als zijn ouders voor de goede opvoeding complimenteren. En fysiek zie ik ook geen probleem. Ik zal zeker niet twijfelen om hem op te stellen."

En Milivojevic?

"Ik heb hem vorige week nog niet opgesteld omdat ik hem de tijd wou geven om eens aandachtig te kijken hoe wij spelen en waar we naartoe willen. Hij heeft tegen Cercle dan toch nog een halfuurtje gekregen. Maar zijn aanpassing is voorbij en ik ben niet bang als ik zie hoe hij zich evolueert."

Wil dat zeggen dat hij in de basis zal staan?

"Ik garandeer geen enkele speler een basisplaats, maar je hebt toch bepaalde voorkeuren. Luka is gehaald om te spelen, maar ik kan nog niet zeggen of dat zondag zal zijn."

Is Gent nu verzwakt na het vertrek van Mboyo?

"Daar hou ik me niet mee bezig. We hadden wel onze voorbereiding gemaakt met het idee dat Mboyo zou spelen, maar dat hebben we aangepast. Voor ons maakt het niet zoveel uit hoe de tegenstander speelt. Maar dat neemt niet weg dat ik Gent een heel goede ploeg vind. Het steekt daar goed in elkaar, maar daar moeten wij mee afrekenen."

Het is Super Sunday. Kijk jij daar ook met argusogen naar uit om te zien hoe ver de tegenstanders staan?

"Ik heb vorig seizoen geleerd dat zoiets pas bij het begin van de play-offs moet gebeuren. Voor de pers en de supporters zijn dat leuke momenten, voor ons is het gewoon de volgende match."

Het zijn de laatste weken dat het nog rustig is.

"Ja, vanaf half september zitten we weer in een ritme van drie matchen per week. En sommige jongens hebben voordien al internationale verplichtingen. Het wordt weer loodzwaar voor de spelers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties