Reactie Buffel: "Puntenverlies is een les"

Marc Van Den Noordgaete
| 0 reacties
Buffel: "Puntenverlies is een les"
Foto: © SC

Thomas Buffel was zich bewust van de sterkte van Standard en moest dan ook met lede ogen toezien hoe Ezekiel na nog geen minuut de score opende voor de Rouches. De rechtermiddenvelder vond KRC Genk zijn team nochtans behoorlijk spelen, maar beklemtoont dat het ook in topmatchen bij de les moet zijn.

Marc Van Den Noordgaete in Genk

"We weten exact hoe Standard speelt, maar toen ik Van Damme zijn aanloop zag nemen zag ik de bui al hangen", klinkt het. "Ik probeerde nog te waarschuwen, maar de communicatie liep duidelijk mank en voor we het wisten legde Ezekiel de bal in het doel. Een gebrek aan concentratie dat ons zuur opbrak."

"Daarna kun je natuurlijk twee dingen doen: het hoofd laten hangen of proberen de scheve situatie recht te zetten. Wij kozen voor het tweede en speelden zeker goed. Alleen botsten we op een sterke organisatie, een uitstekende Kawashima, hadden we pech dat Mboyo tegen de lat kopte en was die bal van Jelle Vossen misschien wel over de lijn", analyseert de rechterflankspeler. 

Volle concentratie

"Toch moeten we beseffen dat we ook in topmatchen de volle concentratie moeten behouden, zoniet krijg je het deksel op de neus. Dit puntenverlies is dan ook een les voor ons, al is het niet zo dat we mogen spreken van een uppercut. Daarvoor is het immers nog te vroeg in de competitie", besluit Buffel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties