Reactie Praet: "Meer vrijheid voor mij en Bruno sinds vertrek vedetten"

Praet: "Meer vrijheid voor mij en Bruno sinds vertrek vedetten"
Foto: © SC

Dennis Praet had een voet in de drie eerste goals van Anderlecht. En dat is wat de 'nummer 10' wil voor dit seizoen: scoren en belangrijk zijn. "Spijtig dat het geen assists waren", knipoogde hij.

Praet heeft zichzelf bepaalde doelen opgelegd voor dit seizoen, maar in de twee eerste wedstrijden dikten zijn statistieken niet echt aan. "Het is ook lang geleden dat ik nog scoorde. Van de wedstrijd hier thuis tegen Club Brugge", herinnert hij zich. "Het deed wel deugd. Ik was er echt op aan het wachten. Ja, ik heb een voet in de twee andere doelpunten, maar het waren geen assists hé. En dat wil ik dit seizoen. Ik heb gezegd dat ik aan tien assists wil komen. Dan moeten we daar wel eens aan beginnen."

In een jonge ploeg kan Praet zich nu wel meer uitleven dan vorig seizoen. "Het is plezant met al die jongeren. De jeugd van Anderlecht werkt goed", knikt hij. "Ok, het moet een goede mix zijn, maar de jonge ploeg van PSV laat toch ook al mooie dingen zien. Er zijn dit seizoen veel vedetten vertrokken, maar dat betekent ook dat wij meer vrijheid krijgen. Ik en Bruno krijgen ook niet zo snel meer op onze donder", lacht Praet.

En die vrijheid uit zich in een paar concrete zaken. "Vroeger moest elke aanval via Biglia gaan. Nu spelen we anders, meer vanuit de combinatie. Er is zo geen dominante figuur meer in de ploeg. Milivojevic is ook Biglia niet. Daarvoor zou je ook al een heel grote speler moeten zijn, want Biglia was echt een krak. Luka speelde vandaag echter een goede wedstrijd. Hij deed zijn verdedigende taken heel goed en speelde ook een paar keer de bal goed in."

Er zijn echter nog werkpunten. Zoals de samenwerking met de spitsen. "De looplijnen moeten inderdaad beter. We moeten bijvoorbeeld niet met twee naar dezelfde kant lopen. Het ontbreekt Anderlecht nu nog aan een veelscorende spits, maar Armenteros en Cyriac deden het zeker niet slecht vandaag. Al denk ik wel dat er nog iets zal bijkomen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties