Reactie Tshimanga: "We hebben Standard weggespeeld"

Robby Morren
Robby Morren
| 15 reacties
Tshimanga: "We hebben Standard weggespeeld"
Foto: © SC

Derrick Tshimanga vindt de nederlaag tegen Standard onverdiend. Hij benadrukt dat Genk na de vroege tegengoal toch goed gereageerd heeft maar geeft toe dat die snelle tegengoal een 'domme fout' was.

Robby Morren in Genk

Mario Been was streng voor de vroege tegengoal. "Dit soort fouten moeten eruit als je een topclub wil worden", zei de coach. Tshimanga wist amper wat er gebeurd was. "Ik draaide me om en zag de bal al binnen. Niemand van ons verwachtte dat dit zou gebeuren. Het was een grote fout. We moeten zorgen dat we hieruit leren."

"We hebben Standard weggespeeld, zij hebben eigenlijk geen kansen gecreëerd. Ze speelden met 11 man op hun eigen helft. Ze gooiden alle ballen naar voor en rekenden dan op de snelheid van Batshuayi en Ezekiel. Wij creëerden zelf voldoende kansen om te scoren maar de bal wilde er niet in gaan."

Sterker dan vorig seizoen

Met Camus, die opnieuw een schitterende wedstrijd speelde, en Mboyo kan Mario Been een erg sterk elftal tussen de lijnen brengen. "We voelen wel dat het goed loopt. Mboyo is iemand die de bal goed kan houden. Onze kern is sterker dan vorig seizoen, we hebben ook een hele sterke bank." Derrick, dan moet je gewoon vol voor de titel gaan, toch? "Dat moet je aan de voorzitter vragen (lacht)."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties