Interview Chadli: "Ik heb ook getwijfeld toen ik dezelfde keuze moest maken als Bakkali"

Chadli: "Ik heb ook getwijfeld toen ik dezelfde keuze moest maken als Bakkali"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Nacer Chadli speelt zondag zijn eerste officiële wedstrijd voor Tottenham. De Rode Duivel straalde bij zijn aankomst in Neerpede, want de transferbeslommeringen zijn eindelijk achter de rug.

Nacer, je ziet er echt opgelucht uit.

"Ik ben heel blij met mijn transfer. Ik denk dat ik de best mogelijke keuze gemaakt heb. Nu hoop ik zondag een goede start te maken. Ik heb al ervaren dat het een totaal andere manier van voetballen is. Veel intenser ook, maar ik heb me vlug kunnen integreren."

Welke positie denk je te gaan spelen?

"Ik weet het nog niet. Links is mijn beste positie, maar ik kan overal uit de voeten. Ook centraal en rechts. Bij de Rode Duivels heb ik al dikwijls op de '10' gespeeld. De trainer beslist."

Is het leuk om twee landgenoten bij je te hebben?

"Jan en Moussa hebben me goed opgevangen. Het maakte dat ik me heel makkelijk kon acclimatiseren. Ze hebben me ook geholpen met veel praktische dingen. En ik zit in een ploeg die voor de top 4-5 gaat. Dat maakt het nog leuker."

Het is ook leuk leven daar, niet?

"Dat speelde niet echt een rol. Moest Tottenham in Rusland gelegen zijn, was ik ook nog gegaan. (lacht)"

Je hebt bij de Rode Duivels ook Zakaria Bakkali. Qua afkomst zijn er veel gelijkenissen tussen jullie.

"Ja, we hebben beiden Marokkaanse roots en zijn opgegroeid in België. Zakaria is een heel goede jongen met veel kwaliteiten: hij is snel, technisch en leergierig. Hij ziet het spel ook goed. Dat hij een concurrent wordt? Hoe meer goede spelers hoe beter."

Hoe moeilijk is die keuze tussen Marokko en België? Jij hebt ze ook moeten maken.

"Dat is niet makkelijk, maar Zakaria zal zelf de beslissing moeten maken. Ik heb ook getwijfeld, maar daarna kreeg ik zelfs van Marokkaanse vrienden de commentaar dat ik de juiste keuze maakte. Maar ja, iedereen moet die keuze voor zich maken. Je voelt je al meer verbonden als je in België geboren bent, zoals Zakaria en ikzelf."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties