"Engeland mist beter enkele tornooien"

"Engeland mist beter enkele tornooien"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rio Ferdinand heeft zich opmerkelijk uitgelaten over de Engelse nationale ploeg. Volgens de ervaren verdediger is er een gebrek aan identiteit. Ferdinand zou het zelfs niet erg vinden mocht Engeland enkele tornooien missen, als er maar eenduidig gewerkt wordt.

Volgens de verdediger is de werking bij de jeugdelftallen niet afgestemd op die van de eerste ploeg. "Ik zie geen connectie tussen de U17, U20, U21 en de eerste ploeg. Dat is niet goed voor de nationale ploeg. Er is geen identiteit", aldus Ferdinand aan The Daily Mail.

"Als je de namen van de shirts trekt en de kleuren verandert, herken je geen Engelse ploeg. Doe je dat bij Spanje, Nederland, Duitsland, Italië of Brazilië, dan zal je ze nog steeds herkennen. Zij spelen altijd op dezelfde manier, alsof ze een script volgen. Zet een 16-jarig jonkie in de Spaanse nationale ploeg en hij zal perfect weten wat er van hem verwacht wordt."

Volgens Ferdinand is het dan ook tijd voor een andere aanpak. "Er zal iemand met ballen nodig zijn om het te doen. Ik zie ons alvast liever enkele tornooien missen om dan binnen tien jaar een identiteit te hebben waar we trots op kunnen zijn."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties