De Boeck: "Scoren tegen Frankrijk is heel speciaal"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 6 reacties
De Boeck: "Scoren tegen Frankrijk is heel speciaal"
Foto: © SC

Vanavond nemen de Rode Duivels het vriendschappelijk op tegen Frankrijk. In 2002 scoorde Glen De Boeck tegen Les Bleus in een oefenwedstrijd, die België overigens won met 1-2. Voetbalkrant.com ging even terug in de tijd met de huidige coach van Waasland-Beveren.

Door Timothy Collard

De Boeck verzamelde tijdens zijn carrière 36 caps voor de nationale ploeg. De voormalige verdediger van Anderlecht scoorde welgeteld één doelpunt voor de Rode Duivels, meteen eentje om in te lijsten. Hij trof raak in 2002 in een oefenpot tegen regerend Europees- en Wereldkampioen Frankrijk. Bovendien gingen de Belgen met 1-2 in Frankrijk, iets wat weinigen gegeven is.

"Frankrijk was op dat moment dé te kloppen ploeg met het WK in Japan en Zuid-Korea voor de deur"

De Boeck klom na twintig minuten spelen hoger dan zijn bewaker en kopte het leer fraai tegen de touwen. Hoe speciaal was het om toen tegen Les Bleus te kunnen scoren? “Als verdediger scoor je niet zo vaak en al zeker niet op internationaal niveau. Dus het is best wel speciaal als je dan kan scoren tegen Frankrijk, op dat moment dé te kloppen ploeg voor het aankomende WK in 2002.”

“Het was bovendien onze laatste wedstrijd in onze voorbereiding op het WK in Japan en Zuid-Korea. Het was absoluut een opsteker voor ons en de overwinning in Parijs gaf ons een enorme boost. We waren toen echt klaar voor het WK.”

Bekijk hieronder de hoogtepunten uit Frankrijk-België in 2002 nog eens. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele seconden in beslag nemen.

 

"Als iedereen de voetjes op de grond kan houden, dan zijn de Rode Duivels moeilijk te kloppen"

Kunnen de troepen van Marc Wilmots Frankrijk deze avond opnieuw verslaan? “Het is tegen een Frankrijk dat op dit moment nog aan het bouwen is. Op dat vlak staat België een stuk verder, al is dat nooit een garantie op succes.”

“De grootste tegenstander van België op dit ogenblik, is België zelf. Als iedereen de voetjes op de grond kan houden, dan zijn we moeilijk te kloppen. We zijn in het verleden echter ook al enkele keren in de valkuil gelopen. Maar laat ons hopen dat we die schwung rond de Rode Duivels kunnen behouden en ons kwalificeren voor het WK in Brazilië.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties