Reactie Kompany: "Soms wat te veel goede wil"

Kompany: "Soms wat te veel goede wil"
Foto: © SC

Vincent Kompany speelde autoritair tegen de Fransen. De kapitein analyseerde achteraf dat het goed was, op een paar details na.

Kompany zag België zeker de evenknie zijn van Frankrijk. "Ik denk dat we een wedstrijd zagen tussen twee evenwaardige ploegen. Door de vele wissels in de tweede helft ging het tempo wat verloren, maar ik denk dat we zeker de betere kansen hadden. Ik zeg niet dat we beter waren, maar zeker niet slechter", aldus Kompany.

En ook de verdediging met Daniel Van Buyten en Sebastien Pocognoli gaf geen krimp. "Dat is toch een beetje de rode draad door onze campagne. De verdediging staat er altijd, wie er ook in de ploeg komt. Ook met Nicolas Lombaerts in de ploeg liep het goed."

Toch was er één minpunt: er werd niet gescoord. "Ik denk dat we soms een beetje te veel goede wil toonden. We moesten meer op balbezit spelen en de wedstrijd op bepaalde momenten meer naar ons toetrekken. Romelu? Kijk, onze spitsen hebben ook nog geen officiële wedstrijd gespeeld. Vorig seizoen maakten ze er onder hun beiden meer dan veertig goals. Ik zou me pas zorgen maken als we geen kansen zouden creëren. Romelu heeft het de Franse verdediging toch heel moeilijk gemaakt."

Maar wie moet er nu spelen? De schipper is duidelijk: "Als jullie me dat gaan vragen tot het WK, stuur ik gewoon een briefje met een antwoord. Het maakt niet uit. Iedereen in deze ploeg is klaar om te spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties