Interview "Geschrokken van hoeveel ploegmaats Spaans spreken"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 19 reacties
"Geschrokken van hoeveel ploegmaats Spaans spreken"
Foto: © SC

Met Leandro Pirez wist AA Gent een Argentijns belofte-international te strikken. De verdediger wordt voor één jaar gehuurd met aankoopoptie en maakte zijn debuut reeds tegen Anderlecht. Voorlopig spreekt hij alleen Spaans, maar dat is in Gent geen probleem.

Door Sander De Graeve

Leandro, welkom in België. Wat is je eerste indruk?

“Dank je. Het lijkt me een mooi land en Gent is ook een erg mooie stad. Ik bekeek er op internet al foto’s van. Brugge is ook erg knap, ik bezocht onlangs de binnenstad. Wat een architectuur! Momenteel heb ik ook al een appartement van de club, dus ik ben me volop aan het integreren.”

Helpt het dat zoveel van je ploegmaats Spaans spreken?

“Toen ik hier aankwam was ik daar alvast flink van geschrokken(lacht). Niet alleen de coach en de Spaanstalige spelers verstaan me, maar ook anderen als Hannes Van Der Bruggen, Franck Boeckx, David Hubert en Renato Neto.”

Wat vind je van het niveau in België?

“Het lijkt me een mooie competitie. Anderlecht speelde bijvoorbeeld snel en vlot voetbal. Tegen Mechelen was het dan weer vooral knokken geblazen.”

Hoe teleurgesteld was je met die nederlaag op Anderlecht?

“We begonnen goed aan de partij en speelden intelligent, maar verloren onze concentratie na die twee doelpunten. Dat is heel jammer want zo maakten we het Anderlecht erg makkelijk. Achteraf bekeken wint Anderlecht zeker verdiend, ze waren gewoon beter dan ons. Anderlecht heeft veel snelheid en beweeglijkheid in de ploeg. De balcirculatie is er ook erg snel. Ik kende de ploeg al van toen Nicolas Frutos er nog speelde.”

Één van die snelle, beweeglijke spelers is Matías Suarez. Hoe goed ken je je landgenoot van Anderlecht?

“Persoonlijk ken ik hem niet, maar ik zag hem wel spelen in Argentinië. Hier bij Anderlecht is hij nog beter geworden. In ons land wordt er niet zoveel over hem gesproken, maar als hij niet de beste speler van deze competitie is, is hij er alleszins dichtbij.”

Zie je AA Gent als een tussenstap naar iets hoger?

“Natuurlijk droomt elke voetballer ervan om in de grootste competities te spelen. Voor mij is dat de Engelse, die past het beste bij mijn spel. Als ik een ploeg moet kiezen, dan ga ik voor United of City. Manchester spreekt me erg aan.”

België heeft net als Argentinië een ingewikkelde competitieformule, raak je er al wat aan uit?

“Die van Argentinië begrijp ik natuurlijk het best, ik groeide ermee op. De winnaar van het eerste deel (de Apertura) en de primus van het tweede deel (de Clausura) gaan naar de Copa Libertadores. De degradatieregel is wel wat bij de haren getrokken. Daar wordt over drie jaar gekeken wie er zakt. Victor legde me de competitie hier al even uit. De eerste zes gaan toch naar de play-offs hé? En daarvan gaan er vier Europa in? Hoezo de punten worden in twee gedeeld?”

De Belgische competitieformule laat de wenkbrauwen bij veel nieuwkomers fronsen. AA Gent heeft er met Pirez alvast een intelligente centrale verdediger bij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties