Garrido: "Favoriet voor de titel"

Garrido: "Favoriet voor de titel"
Foto: © SC

Juan Carlos Garrido kijkt, ondanks het zwakke spel van Club, met vertrouwen vooruit. De Spaanse coach vindt zijn kern sterk genoeg om als favoriet voor de titel gezien te worden.

Bij Club Brugge loopt het seizoensbegin alles behalve op wieltjes. Naast de dramatische Europese uitschakeling tegen Wroclaw had Club het erg moeilijk tegen Oostende, Zulte Waregem en KV Mechelen. Toch blinkt de ploeg met een tien op twaalf op een gedeelde tweede plaats.

Een reden voor de mindere prestaties is te vinden bij de blessures van onder anderen Vadis Odjidja en Thomas Meunier. "We zijn verplicht om anders te spelen. Niet omdat De Sutter anders is dan Bacca, wel omdat we zoveel geblesseerden hebben. Vazquez, Odjidja en Meunier zijn spelers die ons veel creativiteit geven. Als die er niet zijn moeten we meer georganiseerd en dus iets voorspelbaarder spelen", aldus Garrido in Sport/Voetbalmagazine.

De sleutel ligt dus bij een fitte kern. "Ik ben zéér tevreden over de transfers van Tom De Sutter, Timmy Simons, Wang en Matt Ryan, dat zijn vier belangrijke nieuwkomers in de as. En eens we weer over onze volledige kern beschikken, zijn we een van de favorieten voor de titel. Belangrijk is dat we de komende twee maanden iedereen recupereren en dat we competitief kunnen worden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties