"Plooien met Ruytinx zijn gladgestreken"

"Plooien met Ruytinx zijn gladgestreken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gesprek tussen OHL-trainer Ronny Van Geneugden en spits Bjorn Ruytinx is positief verlopen. Dat laat de club via zijn woordvoerder Chris Vandebroeck weten. De 33-jarige Limburger liet zijn ongenoegen over de club blijken nadat hij te weinig speelkansen kreeg.

Door Marc Van Den Noordgaete

De Limburgse stormram liet in de media verstaan dat hij zich op een zijspoor gezet voelde, en dat hij werd gecontacteerd door onder andere Lierse en de Nederlandse eersteklasser FC Eindhoven. Samen met de povere competitiestart - 1 op 12 - wekte dit ongenoegen bij nogal wat Leuvense supporters, die hun idool 'El Toro' absoluut bij OHL willen houden. Er was daarbij sprake van protestacties tijdens de thuismatch van zaterdag tegen Lokeren.

Positief verlopen

Ruytinx werd naar aanleiding van zijn uitlatingen na de wedstrijd op Standard op het matje geroepen bij zijn coach. "Dat gesprek is positief verlopen, de plooien zijn hiermee glad gestreken", aldus OHL-woordvoerder Chris Vandebroeck, die eveneens beklemtoont dat de Leuvense fusieclub nooit vragende partij was voor een vertrek van de bonkige spits. Ruytinx miste vorig seizoen bijna volledig na een zware kruisbandblessure, maar kreeg toch een nieuw contract na zijn beslissende treffer op Waasland-Beveren, die OHL in de finale van play-off II bracht.

Kleedkamer

Dit seizoen mocht El Toro echter enkel het slotkwartier volmaken op Standard, waarna hij zijn ongenoegen uitte. "Bjorn moet begrijpen dat hij geen sportieve garanties kan krijgen, maar dat hij zowel op het veld als in de kleedkamer nog een belangrijke rol kan spelen", reageert Vandebroeck. "Hij heeft zijn niet-selectie voor een aantal wedstrijden geïnterpreteerd als een vorm van wantrouwen en hierover ongelukkig gecommuniceerd in de media. De puntjes zijn nu op de i gezet. Hopelijk kunnen we terug focussen op het sportieve gebeuren en voortbouwen op de goede prestatie tegen Standard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties