Hoe gaat het met de talenten uit de Jupiler Pro League?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 10 reacties
Hoe gaat het met de talenten uit de Jupiler Pro League?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Jupiler Pro League is nog maar vier speeldagen oud, maar Voetbalkrant.com ging toch al eens na hoe de jonkies het doen bij onze Belgische clubs. Voor aanvang van het seizoen stelden wij een jongerenelftal samen. Hoe vergaat het die spelers nu?

Door Timothy Collard

Voor aanvang van het nieuwe voetbalseizoen stelde Voetbalkrant.com een elftal samen met jongeren die in de huidige voetbaljaargang wel eens zouden kunnen ontbolsteren. HIER kan je dat artikel nog eens nalezen. Nu onze competitie vier speeldagen oud is, evalueren we een eerste keer.

In doel kozen we een maand geleden voor Mathew Ryan, de doelman die in het tussenseizoen neerstreek in Brugge. De Australiër keepte tot nu toe al iedere wedstrijd voor Club en liet een hele goeie indruk na. Blauw-zwart zoekt voorlopig nog naar zijn beste vorm, maar die heeft Ryan al een tijdje beet. Enkel in de Europese wedstrijd tegen Slask kwam hij wat onbezonnen uit en slikte hij een te vermijden doelpunt.

Achterin stelden we Ibrahima Cissé (Standard), Seweryn Michalski (KV Mechelen), Elton Monteiro (Club Brugge) en Alexander Corryn (Lokeren) op. Geen enkele van de verdedigers kon zich tot op heden doorzetten en een basisplaats veroveren bij zijn club. Cissé stond tegen KV Mechelen aan de aftrap, maar doordat Daniel Opare in Luik bleef speelde hij steevast op het middenveld.

Michalski moet bij KVM opboksen tegen Sheldon Bateau, die een vaste waarde werd onder Harm Van Veldhoven. Ook kapitein Maxime Biset lijkt niet snel naast de ploeg gezet te worden en zo moet de jonge Pool voorlopig gewoon geduld uitoefenen.

Monteiro kende heel wat blessureleed tijdens de voorbereiding en hoeft mede door de goeie prestaties van Engels en Mechele niet meteen te rekenen op een basisstek. Corryn leek bij Lokeren op weg naar een basisplaats, maar door de komst van Odoi – die op links wordt uitgespeeld – moet ook hij nog wat tijd doorbrengen in de wachtkamer.

In onze driehoek op het middenveld één jongen die zich nadrukkelijk manifesteerde tijdens de eerste speeldagen in de Jupiler Pro League. Hans Vanaken etaleerde zijn klasse al op speeldag één tegen landskampioen Anderlecht, hij scoorde toen twee keer bij zijn debuut op het hoogste niveau. De ex-speler van PSV en Lommel United miste nog geen minuut bij Lokeren en was ondertussen al goed voor drie doelpunten in vier wedstrijden.

Hernan Hinostroza leek na het vertrek van Junior Malanda vrije baan te hebben naar een plaats in het basiselftal van Francky Dury. Aangezien Malanda uiteindelijk toch terugkeerde aan de Gaverbeek, moest de Peruviaan zich tot nu toe tevreden stellen met amper één invalbeurt. “Dat het maar gauw Nieuwjaar is en Malanda weer weg is”, moet Hinostroza denken.

Jari Vandeputte is natuurlijk nog heel erg jong, maar de zeventienjarige spelmaker mocht toch al twee keer opdraven van Gent-coach Fernandez. Op speeldag één was hij de redder van de Buffalo’s, die mede door zijn inbreng (hij gaf een assist, nvdr.) nog een punt uit de brand konden slepen op bezoek bij Waasland-Beveren.

De flankspelers dan. Op beide flanken kozen we voor een goudklompje van Anderlecht. Fede Vico kreeg wat extra vakantie van coach John van den Brom nadat hij een zware zomer kende met de Spaanse U19. De Spanjaard speelde dan ook nog niet voor paars-wit tot op heden. Frank Acheampong kwam de voorbije speeldagen echter wél boven water. De pijlsnelle Ghanees mocht al twee keer invallen en startte afgelopen weekend zelfs in de basis tegen Waasland-Beveren. Acheampong bedankte voor het vertrouwen en kwam al twee keer tot scoren.

In de voorhoede tot slot, kozen we voor Siebe Schrijvers. De zeventienjarige aanvaller liep een blessure op in de voorbereiding en na het aantrekken van Ilombé Mboyo zal ook Schrijvers het niet makkelijk hebben om zich in de ploeg te knokken. Hij zat de voorbije twee wedstrijden op de bank, maar wacht op dit moment nog op zijn eerste speelminuten.

We namen vorige maand ook enkele spelers op als bankzitters. Onder hen Salvatore Crimi (Zulte Waregem) Sandy Walsh (KRC Genk), Milan Savic (AA Gent) en Renaud Emond (Waasland-Beveren). Geen van voorgaande jongens kon na vier speeldagen al speelminuten verzamelen. Op hun grote debuut is het dus nog even wachten..

Alessio Staelens zat bij Cercle Brugge vier keer op de bank en mocht eens kort invallen. Brice Ntambwe wierp zich dan weer op als basisspeler bij Bergen en stond reeds drie keer in de basis. Ook Youri Tielemans deed het tot nu toe bijzonder goed. Hij fungeerde twee keer als invaller en startte één keer in de basiself van John van den Brom. De zestienjarige middenvelder leverde bovendien ook al één assist af en imponeerde met geweldige passes en zijn volwassen speelstijl.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties