Coucke: "Stabiele eersteklasser worden"

Coucke: "Stabiele eersteklasser worden"
Foto: © SC

Marc Coucke is de nieuwe sterke man bij KV Oostende. Hij mocht in Extra Time op Canvas komen uitleggen waarom hij gekozen heeft voor Oostende en wat hij verwacht van de promovendus.

"Er was een idee bij de club: 'we promoveren van tweede naar eerste, we houden de ploeg bij elkaar en we zorgen voor 3-4 extra versterkingen.' Dat eerste is gelukt, en dat is een sterke prestatie."

"Maar dat tweede niet. En je hebt er een paar bij nodig die voor het verschil kunnen zorgen om te kunnen overleven in eerste klasse, dus die moeten we er nu bij zien te krijgen", aldus Coucke. 

"Praten met acht spelers"

Wie dat dan moet zijn, wil de eigenaar niet zeggen: "We hebben geen spelers nodig die ook 5-6 op 10 halen, zo hebben we er veel. We moeten voor enkele spelers zorgen die iets bijbrengen en de rest beter kunnen doen spelen. Die nieuwelingen moeten nu meteen inzetbaar zijn."

"We praten op dit moment met acht spelers. Het valt ook op dat al die spelers geloven in het project Oostende en zelfs een meerjarig contract zouden willen tekenen."

"Ben nu eigenaar-supporter"

Coucke gelooft er in dat hij op lange termijn iets kan betekenen voor Oostende: "Als de club degradeert, dan blijf ik bij Oostende. Natuurlijk, want ik ben nu eigenaar-supporter. Ik blijf sowieso supporter, dus dat zorgt misschien voor een soort stabiliteit."

"Onze ambitie is om een stabiele eersteklasser te worden, die elk jaar play-off II probeert te halen. Dat zou al heel mooi en sterk zijn." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties