Blijven Gent Ladies verbazen?

Blijven Gent Ladies verbazen?
Foto: © SC

Twee belangrijke vragen kunnen we ons stellen vanavond tijdens speeldag 2 van de BeNe League: blijft Gent verrassen en komen de Antwerp Ladies met een goede start?

Door Aernout Van Lindt

Het was misschien toch wel dé verrassing van de eerste speeldag: de 1-0 thuisoverwinning van de AA Gent Ladies tegen Utrecht. Nu gaan de Gentse meisjes op bezoek bij ADO den Haag, dat vorige vrijdag Anderlecht nog een pandoering gaf (1-4).

Antwerp ook met topstart?

Vandaag begint ook Antwerp aan het BeNe League-avontuur. Zij waren vorige vrijdag bye door de terugtrekking uit de competitie van STVV. Kunnen ze tegen Heerenveen meteen uitpakken met een goed resultaat, of wat wordt het op de Bosuil? 

Heerenveen speelde vorige week een pittig en boeiend duel tegen PSV/FC Eindhoven, uiteindelijk met 3-2 gewonnen door de Friezen. 

Kan Lierse punten afsnoepen van Twente?

Lierse speelde vorige vrijdag gelijk tegen PEC Zwolle (0-0) en moet nu op bezoek bij Twente, dat OHL in de pan hakte (1-7). Twente is - samen met het vrije Standard - dé topfavoriet voor de titel, dus wordt het voor de Liersemeisjes een karwei om punten te gaan pakken in de Grolsch Veste.

Leuven staat voor een zowaar nog moeilijkere opdracht om na de grote nederlaag tegen Twente nu klaar te staan voor een wedstrijd in Amsterdam tegen Ajax. 

Club Brugge tot slot kan misschien wel voor een crisisje zorgen bij Utrecht, door er te gaan winnen. De 0-0 thuis tegen Ajax vrijdag deed alvast het beste vermoeden.

Volledige schema van vanavond:

PEC Zwolle - Telstar
Twente - Lierse
Ajax- OHL
Utrecht - Club Brugge
ADO - Gent
PSV/FC Eindhoven - Anderlecht
Antwerp - Heerenveen

Nog even de uitslagen van vrijdag:

Telstar - Standard Fémina 1-1 - Lees HIER het verslag
Heerenveen - PSV/FC Eindhoven 3-2
Anderlecht - ADO Den Haag 1-4
OHL - Twente 1-7
Club Brugge - Ajax 0-0
Lierse - PEC Zwolle 1-1
Gent - Utrecht 1-0

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties