Interview Janssens: "Ronduit belachelijk"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
Janssens: "Ronduit belachelijk"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eendracht Aalst begon slecht aan het seizoen. In de competitie liep het niet denderend, maar vooral de uitschakeling in de beker tegen derdeklasser Temse zit coach Chris Janssens hoog.

Door Sander De Graeve

"De voorbereiding zegt niets, hoe goed of hoe slecht je ook speelde. De eerste wedstrijd, dan moet je er staan. Op Antwerp deden we met momenten goed mee en hadden we op voorsprong kunnen komen. Uiteindelijk verloren we daar tegen een sterkere tegenstander, daar kan ik nog mee leven", aldus Janssens.

In eigen huis tegen Hoogstraten was het al minder. "De eerste helft tegen Hoogstraten was niet goed. We leden snel balverlies met een doelpunt als gevolg. Daarna moesten we heel de tweede helft boksen om die verdiende gelijkmaker te kunnen scoren."

"Impact van blessure Van Steenbrugghe onderschat"

Over de 2-4 thuisnederlaag in de beker tegen derdeklasser Temse is Janssens duidelijk misnoegd. "Dat was ronduit belachelijk." Aalst kon zich daarna wel enigszins herpakken met de zege tegen Heist. "De eerste 25 minuten waren we erg sterk, daarna vielen we wat terug. Na de 2-0 namen we gas terug en controleerden we de match uit."

Het ambitieuze Aalst moet volgens de coach de doelstellingen niet bijstellen na het mindere begin. "We hebben echt een hele goeie ploeg. Zesde of zevende moet zeker mogelijk zijn. Ik heb wel de impact van het uitvallen van een belangrijke pion als Lander Van Steenbrugghe onderschat. We spelen nu opnieuw met twee controlerende middenvelders omdat we zelfs tegen Temse te veel ruimte weggaven."

Vanavond speelt Aalst in eigen huis tegen Mouscron-Péruwelz, één van de titelkandidaten. "Samen met Antwerp en Eupen behoren ze tot de drie titelkandidaten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties