"Te veel buitenlanders in Premier League"

"Te veel buitenlanders in Premier League"
Foto: © SC

Terwijl de Belgen in de Premier League grote sier maken zit Engeland met een verzwakte nationale ploeg. De eigen jeugd krijgt bij al die topclubs namelijk bijna geen kansen meer. Volgens Jamie Carragher moet er iets veranderen.

Vooral de prestaties van de Engelse jeugdselecties onder 20 en onder 21 jaar zijn een doorn in het oog. Zij haalden op de tornooien van deze zomer geen enkele zege. "Als we iets geleerd hebben deze zomer, dan is het dat we geen team aan het kweken zijn dat een groot tornooi gaat winnen."

"Die jongens zijn het beste wat we hebben, maar toch zijn ze niet goed genoeg." Carragher ziet en oplossing in het afschaffen van de homegrown-regel. Zo zijn buitenlandse jongeren na drie jaar in Engelse jeugdploegen voetbal-Engelsman.

"Clubs kopen buitenlanders in plaats van risico's te nemen met eigen jeugd"

"Als we die regel afschaffen en de jeugdteams volproppen met Engels talent dat vecht voor een plaats in de beste competitie ter wereld, dan hebben we misschien een kweekvijver voor succes in de toekomst."

"Nu zijn er gewoon te veel buitenlanders. Het is te makkelijk voor clubs om goedkope buitenlanders te kopen in plaats van een risico te nemen met een speler uit de eigen jeugd." Carragher ziet echter ook een goeie zaak aan de buitenlanders die echt aan de top spelen.

"Concurreren met echte sterren krikt het niveau op. Ik speelde met Hyppia, Alonso en Torres. Volgens mij zal Jack Wilshere ook verbeteren nu hij met Mesut Özil en Santi Cazorla speelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties