Lestienne mag WK vergeten

Lestienne mag WK vergeten
Foto: © SC

Maxime Lestienne moet niet snel hopen op een nieuwe selectie voor de Rode Duivels. Dat werd gisteren duidelijk uit de woorden van assistent-bondscoach Vital Borkelmans. Die haalde aan dat "er discipline moet zijn en dat de regels gerespecteerd moeten worden."

Borkelmans kreeg gisteren in Extra Time de vraag voor de voeten geworpen wat er nu met Maxime Lestienne moet gebeuren. De assistent liet tussen de lijnen door verstaan dat de winger van Club Brugge het verkorven heeft bij de technische staf van de A-ploeg door zijn vriendinnetje uit te nodigen tijdens de voorbereiding op de beloftenwedstrijd tegen Italië.

Marc Wilmots nam Lestienne nog mee naar de oefenstage in de VS, net om te zien of de jongeling het zou aankunnen een paar weken weg van huis te zijn en zich naargelang te gedragen. Dat Lestienne nu laten zien heeft (al is het vergrijp niet zo groot) dat hij de regels niet respecteert, ligt zwaar op de maag van Wilmots, die de beslissing van beloftencoach Johan Walem steunt, als hij die al niet ingefluisterd heeft.

Borkelmans herhaalde gisteren tot drie keer toe: "De gedragsregels moeten gerespecteerd worden." Iets wat zeker niet in het voordeel van Lestienne pleit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties