Brazilië legt opnieuw grootmacht over de knie

Timothy Collard
| 4 reacties

Het WK komt dicht en dichter en gastland Brazilië lijkt helemaal klaar voor het grote werk. De Goddelijke Kanaries legden afgelopen nacht Portugal over de knie. Eerder dit jaar was ook Frankrijk en Spanje hetzelfde lot beschoren.

Brazilië keek na net geen twintig minuten spelen tegen een achterstand aan. Portugal, zonder Cristiano Ronaldo, kwam op voorsprong via Raul Meireles. Lang konden de Portugezen echter niet genieten van de voorpsrong. Amper zes minuten later tekende Thiago Silva, op aangeven van Neymar, voor de gelijkmaker.

De troepen van Scolari, ooit nog bondscoach van Portugal, gingen daarna gewoon door op hun elan. Neymar bracht zijn land nog voor de pauze op voorsprong en dus moesten de Portugezen opnieuw vol aan de bak. Vlak na de pauze kneep Jo Portugal echter helemaal dood. Hij maakte er 3-1 van en de bezoekers konden het tij niet meer keren.

Brazilië is er klaar voor

Knappe zege dus voor Brazilië, dat sinds zijn eindoverwinning op de Confederations Cup wel helemaal op kruissnelheid lijkt te zitten. De Seleçao won inmiddels al zeven thuiswedstrijden op rij. Daarin gingen onder meer toppers als Frankrijk (3-0), Spanje (3-0) en nu ook Portugal (3-1) voor de bijl.