Het leven van een voetbaldwerg: San Marino kan nog eens scoren

Timothy Collard
| 4 reacties

Dinsdagavond was het eindelijk nog eens zover. San Marino kon na net iets meer dan een jaar eindelijk nog eens doelpunt scoren. Het kneusje van groep H verloor dan wel met 1-5 van Polen, toch konden de troepen van Giampaolo Mazza nog eens vieren.

Door Timothy Collard

San Marino begon niet onaardig tegen Polen. Het kwam dan wel op achterstand na tien minuten spelen, een tiental minuten later tekende Della Valle voor de gelijkmaker. Een jaar en een maand geleden scoorde Rinaldi het vorige doelpunt voor de voetbaldwerg. Toen bleek Malta in een vriendschappelijk duel maar nipt te sterk met 2-3. Ook Marani scoorde toen overigens voor San Marino.

Bekijk hier de vreugde bij San Marino, na het doelpunt van dinsdagavond tegen Polen:

Vijf jaar geleden

Van augustus 2012 keren we dan meteen terug in de tijd naar 2008. Toen scoorde San Marino zijn laatste doelpunt in een kwalificatiecampagne. Het scoorde toen tegen Slovakije (1-3-verlies), maar een jaar voorheen lukte het buurland van Italië ook een doelpunt tegen Wales (1-2-verlies). In datzelfde jaar werd er overigens ook nog gescoord tegen Ierland (1-2-verlies).

Rode Duivels vs. San Marino

Het laatste sprongetje in de tijd, maken we naar februari 2001. Je voelt het al komen, toen speelden onze Rode Duivels tegen San Marino in de WK-kwalificatiecampagne voor het WK in Japan en Zuid-Korea. De Belgen scoorden maar liefst tien keer, maar incasseerden ook één doelpuntje. De inmiddels 37-jarige Andy Selva slaagde er toen in Geert De Vlieger te passeren.