Anderlecht gaat niet investeren in Eurostadion

Anderlecht gaat niet investeren in Eurostadion
Foto: © SC

De laatste dagen ging het gerucht de ronde dat Anderlecht zelf 150 miljoen euro zou investeren in het nieuw nationaal stadion. Volgens Herman Van Holsbeeck is dat een fabeltje. Paars- wit wil wel een correcte huurprijs betalen.

Investeren zal Anderlecht niet doen. "Alleen kunnen wij niks doen, dat is totaal onmogelijk. Maar wij kunnen wel een correcte huurprijs betalen om in dat stadion te spelen", aldus Van Holsbeeck in Het Laatste Nieuws.

Er moet dus nog voor zo'n 300 miljoen euro aan investeerders gevonden worden. "Als je dat bedrag zo ziet, is dat heel veel. Ik zou op dit moment ook niet weten of daar inderdaad genoeg investeerders voor zijn. Want het is natuurlijk een illusie dat mensen gaan investeren zonder dat ze daar later iets voor terug krijgen. Maar ik zie dat het in andere landen wel kan. In Oostenrijk en Zwitserland zijn er wel stadions uit de grond gerezen."

Anderlecht denkt zelf nog aan de uitbreiding van het Constant Vanden Stock-stadion. "Als het nieuwe stadion er komt en de rendabiliteitsstudie zegt dat een stadion met een atletiekpiste interessant is, dan willen wij daar natuurlijk in gaan spelen. Maar wij zijn intussen ook met ons eigen stadion bezig en zitten daarvoor in de laatste rechte lijn. Daarmee zou een investering van veertig miljoen euro gepaard gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties